Ξεκινάω αναφέροντας οτι το θεμα αρχισε στον τίτλο "bam b-50 σε 2 εβδομαδες σπιτι μου!!! ",οπου υπάρχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις και απόψεις και προσκαλώ τα μέλη να τις διαβάσουν. Μονο ετσι θα μπουν στο νοημα των όσων θα ακολουθήσουν.
Οι λόγοι δημιουργίας του φορουμ ήταν για μένα, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ και ΥΓΕΙΩΝ συνθηκών στην Ελλαδα σε οτι αφορά το αεροβόλο.
Σε μεγάλο βαθμό προσωπικά πιστευω οτι τα καταφέραμε και οι εως τωρα 272. Και τα καταφέραμε με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ , ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, απο το συνολο σχεδόν των μελών, αλλά και την συνεχή επαγρύπνηση της συντονιστικής ομάδας σε σημείο που γίναμε κουραστικοί να τονιζουμε θεματα νομιμότητας και ηθικής.
Το μελος tsakolakos ειναι 14 ετών. Σαν υπευθυνος ιδιοκτήτης του φορουμ δε εθεσα οριο ηλικίας για συμμετοχή (συνειδητά) γιατί πιστευω στα περισσότερα απο οσα ηδη εχουν αναφερθεί απο άλλα μελη αλλα και τονίζω παραπάνω. Μεσα απο ενα ΣΟΒΑΡΟ και ΕΓΚΥΡΟ φορουμ θα βοηθηθεί ακόμα και το μελος που ενδεχομένως εκφράζει συμπεριφορές παραβατικότητας. Ποσο μαλλον ενα νεο παιδί (στην ηλικία του μικρού μου γιού) που θα του δοθεί η ευκαιρία να συζητήσει ΚΑΙ με ΩΡΙΜΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣτου αντικειμένου για ολα τα θεματα, αντι να τα μαθει στο "πεζοδρόμιο", αποκλεισμένος απο την μαθηση λόγω ηλικίας. Ποτε θα τα μάθει σωστά, ποιος θα τον διορθώσει, οταν ολα θα τα κανει στραβά. Οξυμωρο δεν είναι οι μαθητές να αποκλείονται απο την μάθηση? Δεν νομίζω οτι μεσα σε αυτο το φορουμ παρωτρυνουμε ατομα σε παράνομες πράξεις, το αντιθετο σίγουρα συμβαίνει. Τα σχετικά με διόπτρες, κυνηγι κλπ τα ειναι μερος διεκδικησης δικαιων αιτημάτων και προσπάθεια ενημέρωσης για νομιμη κατοχη και χρήση και οχι παρώτρυνση σε παρανομία.
Δεν ειναι πρόβλημα του tsakolakos που ελάχιστοι (αν οχι μονο ο "δεν του ξεφευγει τίποτα" Μπιριγκόκος) διάβασαν το profil του. Ειναι δικό μας. Αλλα πόσοι εχουν συμπληρωμένο το προφίλ τους και ιδιαιτερα τη ηλικία τους? Ποσοι δεν εχουν περάσει μηχανικά την "συμφωνία εγγραφής" στο φόρουμ με αποτέλεσμα να ειναι παράτυποι ή να ρωτούν αυτά για τα οποία υποτίθεται οτι εγγράφως εχουν ενημερωθεί και αποδεχθεί?
Προσωπικά μόνο ευγε εχω να πω στον νεαρό της παρεας μας, που δεν ειχε το κομπλεξ να κρυψει την ηλικία του ή να την πλαστογραφήσει. Επίσης ευγε που δεν "λουφαξε" σαν μικρο παιδί που είναι, αλλα με τον λόγο του υποστηρίζει τη θέση του. Για μενα ειναι μια ενδειξη ωριμότητας μεγαλύτερης της ηλικίας που λέει η ταυτότητά του και που την έλλειψη της εχω διαπιστώσει σε άτομα με αρκετες δεκαετίες στην πλάτη τους. Τώρα για το αν για πολλα μηνυματα ήθελε "μαλωμα" και σωφρονισμό δεν διαφωνώ, αλλα γιαυτο ειμαστε εδώ και νομίζω μερικοί το εχουμε ηδη κάνει. Το οτι οπως λεει ο φίλος Μπιριγκόκος "'αλλαξε την στάση του" δεν ειναι το ζητούμενο?
Το θεμα παραγγελίας όπλου δεν το σχολιάζω, δεν αφορά το φόρουμ, αλλα το πως κάνουν την δουλειά τους οι επαγγελματίες (νομιζω σωστα πανω σε αυτο) και πως τους ελέγχει το κράτος.
Αυτές ειναι οι προσωπικές μου απόψεις πανω στο μέλος tsakolakos. Ομως σαν μελος της συντονιστικής ομάδας και σεβόμενος και την δίκαιη επιθυμία των μελών που επιθυμουν να γνωρίζουν τουλάχιστον το μινιμουμ της ηλικίας των συνομιλητών, τους εβαλα προσωρινά οριο ηλικίας τα 16χρόνια και απαιτειται συγκατάθεση γονεων, ενημερωση σε φαξ ή στο προσωπικό μου email για μικρότερες ηλικίες. Επίσης το κινητό μου τηλ ειναι στην δηλωση συγκατάθεσης, για ενημερωση απο μενα προς τους γονείς σχετικά με το φόρουμ. Η εγγραφή δεν ειναι αυτόματη πλέον, μετα την συμπληρωση των στοιχείων, αλλα θα απαιτείται επικύρωση απο το προσωπικό email του υποψήφιου μελους. Ολα αυτα στην ηλεκτρονική εποχή μας δεν σημαίνουν τίποτα, απλα μεγαλώνω την δυσκολία πρόσβασης. Υπάρχει και η επιλογή της εγκρισης για να γίνει καποιος μέλος, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι πρεπει να το κανω ακόμα.
Τα παραπάνω ειναι προσωρινά και ανοιχτά προς συζήτηση, πρίν η Συντονιστική Ομάδα πάρει οριστικές αποφάσεις (διακοπες γαρ). Επισης θα ηθελα και τις απόψεις σας για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμπλήρωση του Προφίλ, πραγμα που οπως επισημαίνω πιο πανω ηδη υπάρχει ως υποχρέωση στην " συμφωνία εγγραφης".