Ωραία αφορμή μου δίνεις Στέλιο
Από τη στιγμή που εμπαιδώσαμε το πόσο πίσω είμαστε και κάναμε την παραδοχή πως θέλουμε να προοδεύσουμε, ο δρόμος είναι ένας:
Να πάψουμε να "χαϊδευόμαστε" διεκολύνοντας τους εαυτούς μας με προπονήσεις και αγώνες στημένους στα μέτρα και τα θέλω μας και να θέσουμε εαυτούς αντιμέτωπους με τις πραγματικές απαιτήσεις του Field Target....... και οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι μόνο ένα καλά στημένο όπλο ή ένας σκοπευτής που έχει προπονηθεί και μπορεί στη χαλαρότητα της προπόνησης με άπνοια να κάνει γκρουπάκια των 2-3 εκατοστών από το γόνατο στα 50 μέτρα.
Η λογική του αθλήματος / αγωνίσματος είναι η συνολική διαχείρηση όλων των παραγόντων από την άφιξη στο πεδίο πριν τον αγώνα μέχρι τη λήξη της απονομής και εξηγώ:
Πέρα από την όποια δυσκολία του πεδίου, η χρονική διάρκεια ενός αγώνα διεθνών προδιαγραφών είναι κατά μέσο όρο πεντέμισυ ώρες:
Τριμελές γκρουπ => 3*3λεπτά = 9 λεπτά καθαρού αγωνιστικού χρόνου ανα βατήρα + 4 λεπτά για την εναλλαγή των σκοπευτών στον βατήρα = 13 λεπτά ανα βατήρα. Με 25 βατήρες => 25*13 = 325 λεπτά = 5 ώρες & 25 λεπτά!
Ο σκοπευτής θα πρέπει να έχει τη φυσική κατάσταση και να κάνει σωστή διαχείρηση των δυνάμεών του ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη διάρκεια του αγώνα αλλά και στις αυξημένες απαιτήσεις σωματικού κόπου που κρύβουν αρκετές βολές.
Θα πρέπει να έχει κρατήσει αποθέματα και λίγο μετά τον τελευταίο βατήρα... μπορεί να υπάρχει shoot off που θα κρίνει ένα μετάλιο
Θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει την ηρεμία του, όσο και αν τον πέτυχε τον "πίθηκα" αλλά αυτός δεν έπεσε, όσο και αν η ένσταση που έκανε τελικά δεν δικαιώθηκε, όσο και αν ενώ πίστευε πως την "είχε" τη βολή, στο τέλος δεν κατάλαβε που πήγε η βολίδα, μέχρι και λίγο μετά τον τελευταίο βατήρα... μπορεί να υπάρχει shoot off που θα κρίνει ένα μετάλιο
Θα πρέπει να έχει στήσει το όπλο του, να το έχει μάθει και να το εμπιστεύεται, έτσι ώστε (το όπλο) να μην αποτελεί σημείο σκέψης στη διάρκεια του αγώνα. Σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει να είμαστε με το αλλενόκλειδο στην τσέπη για να σφίξουμε την κωλόβιδα που λασκάρησε με αποτέλεσμα να κουνηθεί ο γάντζος και να χάσουμε τη βολή.... Το λέω εκ πείρας γιατί μου έχει συμβεί πάνω από μία φορές μέχρι να βάλω μυαλό !!
Θα πρέπει να έχει κάνει όλη την απαράιτητη προετοιμασία πρίν την έναρξη του αγώνα, με τελευταία ευκαιρία για μικρορυθμίσεις και τελικούς ελέγχους τη διάρκεια της περιόδου μηδενισμού. Από κει και μετά, από τη στιγμή που θα αρχίσει ο αγώνας, δεν επιτρέπεται καμιά επέμβαση, ρύθμιση ή προσθαφαίρεση εξαρτήματος επάνω στο όπλο παρά μόνο ρύθμιση του ύψους του γάντζου ή του hamster.
Προχτές, αν είχε υποπέσει νωρίτερα στην αντίληψή μου, θα είχα αναγκαστεί να μηδενίσω φίλο συναθλητή για αντικανονική ρύθμιση του όπλου του στη διάρκεια του αγώνα.... ξέρει αυτός
Θα μπορούσα να πώ πολά περισσότερα, αλλά πιστεύω στα παραπάνω συνοψίζεται η ουσία του FT
Αν από αυτόν τον απαιτητικό αγώνα ο καθένας μας κατάφερε να εντοπίσει και μια αδυναμία του ώστε να δουλέψει για να την εξαλείψει, πετύχαμε το σκοπό μας
Τα καλύτερα έπονται