Γειά σε όλους. Είμαι ο Γιώργος, 34 ετών και τις τελευταίες 5 μέρες περιηγήθηκα κάμποσο στις σελίδες του φόρουμ,το οποίο μου σύστησε ένας φίλος. Ο λόγος απλός... Αγορά του πρώτου αεροβόλου όπλου μου. Ομολογώ πως οι πηγές πληροφοριών που έχετε δημιουργήσει είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες και σε μεγάλη γκάμα κατηγοριών.Με βοήθησαν πολύ και σας ευχαριστώ που τις μοιράζεστε. Έχοντας την πρώτη και τελευταία μου επαφή με αεροβόλο προ 20ετίας, με ένα όμορφο diana αγνώστου αριθμού που δυστυχώς εκλάπη, μπήκα στο ίντερνετ για μια πρώτη γεύση. Ζαλίστηκα... Το τοπίο θόλωσε τελείως. Στην προσπάθεια να το ξεθολώσω, αποφάσισα να περιοριστώ σε Ευρωπαίο κατασκευαστή για λόγους ποιότητας. Η χρήση που προορίζεται το όπλο είναι 100% για σκοποβολή στο εξοχικό με έναν ξάδερφό μου ο οποίος προσφάτως αγόρασε ένα gamo phantom csi. Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω κι εγώ ένα gamo και για να ανεβάσω λίγο τον ανταγωνισμό, είπα να πάρω ένα θεωρητικά καλύτερο μοντέλο με igt. Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα της εμφάνισης, μου αρέσουν περισσότερο σε σχέση με τα κλασσικά αεροβόλα. Κάπου εκεί άρχισα να επισκέπτομαι το φόρουμ και μετά από διάβασμα,διάβασμα και λίγο ακόμα διάβασμα άρχισα να αναθεωρώ την κατάταξη των κριτηρίων επιλογής του όπλου. Έτυχε να δω κι ένα ντοκιμαντέρ με έναν εκπαιδευτή σκύλων για την αστυνομία στην Αμερική (άσχετο), ο οποίος ανέφερε: Οι Γερμανικοί ποιμενικοί, δεν είναι οι πιο συνεργάσιμοι σκύλοι, ούτε οι πιο δυνατοί, ούτε οι πιο γρήγοροι σε αντίδραση,ούτε έχουν την καλύτερη όσφρηση,ούτε το πιο δυνατό δάγκωμα και δεν είναι οι πιο αθλητικοί. Δεν θα βρείτε όμως κάποιον άλλο σκύλο που να κάνει όλα τα παραπάνω το ίδιο καλά και σε αρκετά υψηλή βαθμολογία. έχει δηλαδή μακράν το καλύτερο overall. Μπορεί το παράδειγμα να είναι ατυχές. Αποφάσισα όμως να παραμερίσω αρκετά τα προσωπικά γούστα περί εξωτερικής εμφάνισης και να ψάξω τον Γερμανικό ποιμενικό στον κόσμο του αεροβόλου, πάντα σε σχέση με την χρήση που το προορίζω. Νομίζω λοιπόν πως είμαι πολύ κοντά στην αγορά ενός ΗW95 στα 4,5mm αν και θα προτιμούσα τα 5,5mm γιατί διαβάζω ότι έχουν πιο γλυκιά ανάκρουση και καλύτερη ευθυβολία στις κοντινές αποστάσεις.Δεν θέλω όμως να χάσω σε δραστικό βεληνεκές σε σχέση με το phantom csi του αγαπητού εξάδελφου, γιατί θα σημαδεύουμε στους ίδιους στόχους.Ελπίζω να μην με κουράσει πολύ στην όπλισή του. Έχω σκοπό να μελετήσω λίγο ακόμα πριν το αγοράσω καθώς και να έχω μια πρώτη επαφή σε κάποιο κατάστημα, οπότε οποιαδήποτε πρόταση η παρατήρηση σας είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή. Σας ευχαριστώ και πάλι για όλον αυτό το θησαυρό ουσιαστικών πληροφοριών.
Καλώς όρισες φίλε Γιώργο. Είσαι σε καλό δρόμο σκέψης αλλά και μεθοδικότητας. Δε βιάζεσαι να πάρεις κάτι και να το μετανιώσεις, μελετάς και ζητάς γνώμες. Αυτό είναι και το καλύτερο για να αποφασίσεις σωστά.Το παράδειγμα με τον Γερμανικό ποιμενικό δεν είναι καθόλου ατυχές, αντιθέτως ταιριάζει πάρα πολύ στην περίπτωση του όπλου. Και σε αυτή την περίπτωση το 95άρι είμαι σίγουρος πως πραγματικά είναι ο Γερμανικός ποιμενικός των αεροβόλων.Φιλικά Γιώργος.
Λοιπόν δεν έχω προλάβει ακόμα να ασχοληθώ για να βγάλω τις κολλημένες βολίδες άλλα είδα ποιο norica έχω... χεχε έχουμε και λέμε είναι το norica mod.73 δεν έχω ιδέα από προδιαγραφές και χαρακτηριστικά αν κάποιος ξέρει να μου πει θα τον ευχαριστούσα γιατί απ'όσο κοίταξα στο φόρουμ με την αναζήτηση δεν βρήκα κάτι για αυτό αξίζει να το φτιάξω ? γιατί έχω την υποψία ότι ίσως να μην βρω διάφορα που θα χρειαστώ για να ξαναγίνει αεροβόλο