Εγω έχω παρατηρήσει σε διοπρα οτι με την παραλαξη στο 0 δηλαδή τέρμα βιδωμένο σε συγκεκριμένο φόντο το σταυρόνημα φαίνεται καθαρά μόλις αλλάζω φόντο και λιγο απόσταση (ούτε μισό μετρο) τότε το σταυρόνημα θολώνει και αν ξεβιδώσω την ρύθμιση της παραλαξης τα πράγματα γίνονται χειρότερα... Αυτο που διόρθωσε την κατάσταση ήταν το λιγότερο ζουμ και μια μικρή αλλαγή του ματιού στον πίσω φακό της διόπτρας. Επίσης μεγάλη εντύπωση μου έκανε οτι όταν είχα και τα δυο μάτια ανοικτά μπορούσα να δω το σταυρόνημα καθαρά χωρίς να θολώνει εύκολα. Βέβαια όταν εφτει το φως το σταυρωνημα ειναι δύσκολο στην εστίαση έως αδύνατο. Στα 20κατι μέτρα βολεύομαι με χ9 ζουμ γιατι στο χ12 η εστίαση ειναι παλούκι. Ειναι φυσιολογικά όλα αυτά ή κάνω κάπου λάθος?
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Ειμαι καινούριος με τις διόπτρες και δεν ξέρω πολλά. Το οπτικό δεν είναι σπασμένο γιατι δεν κουνάει τίποτα μέσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως εγω κάνω λάθος γιατι ακομα μαθαίνω. Το οπτικό ειναι της Hawke και είναι μέτριο οπτικό πουστο χ12 το φόντο ειναι θολό αλλα δεν πειράζει πετυχαίνω γόπα απο τσιγάρο στα 20 κάτι μέτρα.