αυτο που το κανει επικινδυνο ειναι η ελειψη θορυβου πιστευω .... οπως μου εχει συμβει, εκει που καθεσαι μπορει να αρχισει να βρεχει σκαγια η τουφεκια εχει ακουστει ομως .... λαβαινεις τα μετρα σου ...
Πολυ σωστα και κατι που δεν αναφερθηκε μπορει αραγε να παρει αδεια κυνηγιου ανηλικος
μιλάμε και σχολιάζουμε έναν απαρχαιωμένο νόμο που όταν ο νομοθέτης τον θέσπιζε δεν υπήρχαν καν pcp με τέτοιο βεληνεκές , έναν νόμο που όμως απέκλισε τα "αδύναμα " αεροβόλα , και που όμως με μία "εξέταση" ειδικού παθολόγου σου δίνει άδεια οπλοκατοχής -οπλοφορίας για κυνηγετικά λυόκανα , στα οποία η άδεια θύρας μετά δίνετε έτσι χωρίς καμία ουσιαστική εξέταση με γελοίες προϋποθέσεις . Αρα ο επικίνδυνος μπορεί να είναι και με σφεντόνα και ο νόμος βάζοντας ελλιπείς πλαίσια δεν μπορεί να προστατέψει ουσιαστικά κανένα
Παράθεση από: Teo στις 28 Ιανουαρίου, 2014, 21:45:21 μμ μιλάμε και σχολιάζουμε έναν απαρχαιωμένο νόμο που όταν ο νομοθέτης τον θέσπιζε δεν υπήρχαν καν pcp με τέτοιο βεληνεκές , έναν νόμο που όμως απέκλισε τα "αδύναμα " αεροβόλα , και που όμως με μία "εξέταση" ειδικού παθολόγου σου δίνει άδεια οπλοκατοχής -οπλοφορίας για κυνηγετικά λυόκανα , στα οποία η άδεια θύρας μετά δίνετε έτσι χωρίς καμία ουσιαστική εξέταση με γελοίες προϋποθέσεις . Αρα ο επικίνδυνος μπορεί να είναι και με σφεντόνα και ο νόμος βάζοντας ελλιπείς πλαίσια δεν μπορεί να προστατέψει ουσιαστικά κανένα to +100 ειναι αρκετο νομιζω!!η ελειψη παιδειας βρισκεται κ στους κυνηγοτοπους κ γενικα οπου υπαρχει δραστηριοτητα οπου αυτη απαιτηται (η παιδεια) η ελειψη της ειναι παραπανω απο αισθητη κ ειδηκα στον λαο μας!!
Παράθεση από: luger42 στις 28 Ιανουαρίου, 2014, 20:08:09 μμαυτο που το κανει επικινδυνο ειναι η ελειψη θορυβου πιστευω .... οπως μου εχει συμβει, εκει που καθεσαι μπορει να αρχισει να βρεχει σκαγια η τουφεκια εχει ακουστει ομως .... λαβαινεις τα μετρα σου ... Το καλοκαιρι 100 μετρα απο το σπιτι μου στο χωριο γινοτανε γλεντι γαμου μερα μεσημερι γινανε ολοι λιαδα και η πρωτη εσκασε ευθεια σε κατι τσιγκια που εχω, σχεδον ταυτοχρονα με το μπαμ, αν ητανε οχι μονοβολα (γιατι ριχνανε οτι βρησκανε οπου τυχαινε) αλλα και 5βολα η 9βολα και 5-6 μετρα ποιο δω θα ειχα παει επισκεψη στην νησο των μακαρων. Τι τους φωναξα τι χτυπαγα τα τσιγκια, στα ............. Κυκλοφορουν επικινδυνοι λογω νοοτροποιας, αλλοι σκοτωνουν για μια θεση παρκιν, αλλοι κλεβουν και ρημαζουν τον τοπο, αλλοι ξεπουλανε την χωρα με το ετσι θελω, αλλοι εχουν παραβατικη συμπεριφορα γιατι ειναι μαγκες και ετσι γουσταρουν . Ας αφησουμε την του Θεου σοφια και την των προγονων σοφια, και ας αναρωτηθουμε εχει μεινει η ελαχιστη κοινη λογικη, το ελαχιστο κοινο περι δικαιου αισθημα σ΄αυτο τον τοπο;
Φίλε ΜΠΕΦ και εγώ κυνηγός από το 1989.Μερικά πράγματα που λες ισχύουν, αλλά...Δεν πρέπει και δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι το σύνολο των κυνηγών.Υπάρχουν αξιόλογα άτομα κυνηγοί και πολύ πιο οικολόγοι από άλλους δήθεν οικολόγους.Όπως σε όλους τους ανθρώπου έτσι και στο κυνήγι υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί (σε συμπεριφορά) κυνηγοί.Ε, ας επιλέξουμε εμείς με ποιους συναναστρεφόμαστε και για τους υπόλοιπους περιφρόνηση..Φιλικά Πάνος.
και εγω παιδια, ειμαι κυνηγος απο το 1991...δεν προκαλω φθορες στην φυση, μαζευω τους καλυκες, δεν πεταω σκουπιδια, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ, κ.τ.λ..Θα ηθελα να επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο....φυσικα, εστω και μονο επιβλαβων για αρχη...βεβαια, και εμενα με ανησυχει, η ιδεα ενα αεροβολο 30+ ποδολιμπρων σε χερια ασχετου, που ριχνει και παράλληλα με το εδαφος ....ισως μια λυση θα ηταν η μιωση της δυναμης(π.χ 12λιμπρο) για κυνηγι...Ειναι κριμα να αγοραζεις ενα αεροβολο ελευθερα, να τα βλεπεις στις βιτρινες των καταστηματων πρωτη μουρη και με το που το αγοραζεις, να θεωρησαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!!!Τουλαχιστον, ας το επιτρεψουν στα σκοπευτηρια να μπορεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ να μετακινησε με αυτοκινητο, και να ριχνεις...με χρηση φυσικα ΔΙΟΠΤΡΑΣ.... γιατι αυτη η λεξη αραγε, φανταζει ΤΟΟΟΟΣΟ εγκληματικη? Κατα τα αλλα ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση, θεωρουμαστε ευρωπαιοι...τρομαρα μας.....αυτα και όχι μόνο στο σκοπευτήριο, κύριοι, ειναι ευκαιρια να καταλαβει ο νομοθετης (μετα απο τοσες αλληλο-εξοντωσεις κυνηγων) οτι η χρηση διοπτρας επιβαλεται να εφαρμοστει (οπως σε αλλες χωρες της ΕΕ). πειτε ομως ποιος θα ''πιεσει'' σε αυτην την κατευθυνση;; πχ ο Γιωργος, ο Γιάννης οι αρμοδιοι κυνηγετικοι (και οχι μονο) Συλογοι;;;;;; τι λετε επισημο γραπτο αιτημα τους που θα αναφερει το προβλημα και την λυση θα βοηθησει ;; μας ακουει κανεις προεδροςςςςς;;;;;;;;;;επιπλεον μην αναφερεστε στα 18χρονα μονο αλλα στους πατερες αυτων που ειχαν το οπλο γεματο μεσα στο σπιτι και εγινε το κακο !!!!! (πριν τα 18)