Παράθεση από: sal4680461 στις 31 Αυγούστου, 2010, 20:05:03 μμΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Πηγαινε σε ενα χωρο συναθροισης κυνηγων και πες μου ποσα βαλσαμωμενα απαγορευμενα θηραματα θα βρεις Τι είναι πάλι αυτό φίλε sal4680461 ; Κάνε έναν κόπο να το εξηγήσεις πιό αναλυτικά
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Πηγαινε σε ενα χωρο συναθροισης κυνηγων και πες μου ποσα βαλσαμωμενα απαγορευμενα θηραματα θα βρεις
ΠΙΣΤΕΥΩ το 80% των κυνηγων δεν ειναι ικανο να αναγνωρισει ενα θηραμα στο φτερο ναι στατικα πιθανον να μπορουν να το αναγνωρισουν ολοι απλα πολλοι ντουφεκανε οτι πεταει κοντα τους και μετα βλεπουν αν ειναι απαγορευμενο κοινωσ εφαρμοζουν το αμερικανικο <<first shoot then ask>>
Παράθεση από: sal4680461 στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 07:21:25 πμΠΙΣΤΕΥΩ το 80% των κυνηγων δεν ειναι ικανο να αναγνωρισει ενα θηραμα στο φτερο ναι στατικα πιθανον να μπορουν να το αναγνωρισουν ολοι απλα πολλοι ντουφεκανε οτι πεταει κοντα τους και μετα βλεπουν αν ειναι απαγορευμενο κοινωσ εφαρμοζουν το αμερικανικο <<first shoot then ask>> , τι ειναι αυτα που λες ρε Μανθο ? τα φανταζεσε ? εχεις διαβασει καποια τετοια μελετη ? και αν ναι απο που ? μηπως μιλας απο προσωπικη σου εμπειρια ?
Πολυ σωστη η αποψη του panaman.fax και συμφωνω απολυτως.Οσο για σενα φιλε Μανθο δεν μπορεις να εχεις αποψη για κατι που ουτε γνωριζεις αλλα ουτε εχεις ασχοληθει.Το να μην γνωριζεις τα πουλια απο το πεταγμα τους δεν συμαινει οτι δεν τα γνωριζουν και οι αλλοι.
Ξεχνάμε και κάτι άλλο.Ίσως το κυνήγι απαγορεύεται γιατί ο νομοθέτης έχοντας στο μυαλό του ένα αεροβόλο,έχει ένα ολυμπιακό αεροβόλο με την συνεπαγόμενη δύναμή του,άρα και την μειωμένη πιθανότητα να φέρει καίριο πλήγμα στο θήραμα.Αν κάποιος τον πληροφορίσει ότι υπάρχουν και 30λιβρά αεροβόλα(τα οποία είναι ικανά για ένα καίριο πλήγμα),μήπως υπάρξουν έπειτα και περιορισμοί στίς δυνάμεις έως και απαγορεύσεις;
Παράθεση από: manolkok στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 08:43:46 πμΠαράθεση από: sal4680461 στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 07:21:25 πμΠΙΣΤΕΥΩ το 80% των κυνηγων δεν ειναι ικανο να αναγνωρισει ενα θηραμα στο φτερο ναι στατικα πιθανον να μπορουν να το αναγνωρισουν ολοι απλα πολλοι ντουφεκανε οτι πεταει κοντα τους και μετα βλεπουν αν ειναι απαγορευμενο κοινωσ εφαρμοζουν το αμερικανικο <<first shoot then ask>> , τι ειναι αυτα που λες ρε Μανθο ? τα φανταζεσε ? εχεις διαβασει καποια τετοια μελετη ? και αν ναι απο που ? μηπως μιλας απο προσωπικη σου εμπειρια ? Μανωλη ουδεποτε εχω κυνηγησει δεν εχω διαβασει καμμια τετοια μελετη απλα βλεποντας την δυσκολια μου να αναγνωρισω ενα πουλι που πεταει ενω αμα το δω στατικα το αναγνωριζω αυτο με οδηγει στο παραπανω συμπερασμα
Η πτήση ενός πουλιού και ο τρόπος αυτής είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό αναγνώρισης!!! Συμβαίνει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο. Να υποθέσω πως δεν είσαι κυνηγός καθώς εαν ήσουν αν μη τι αλλο θα είχες μάθει να αναγνωρίζεις το είδος ΜΟΝΟ από την πτήση. Προσωπικά μπορώ απο παιδική ηλικία να αναγνωρίσω είδος και υποείδος (πάπια και είδος αυτής (κουταλάς, ψαλίδα κλπ ή τρυγόνι από δεκαοχτούρα κλπ) ΜΟΝΟ από την πτήση και σε αποστάσεις που θα ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί με αλλο τρόπο. Νομίζω πως οι περισσότεροι κυνηγοί έχουν μάθει αυτού του είδους την αναγνώριση.Παράθεση από: sal4680461 στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 13:29:55 μμΠαράθεση από: manolkok στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 08:43:46 πμΠαράθεση από: sal4680461 στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 07:21:25 πμΠΙΣΤΕΥΩ το 80% των κυνηγων δεν ειναι ικανο να αναγνωρισει ενα θηραμα στο φτερο ναι στατικα πιθανον να μπορουν να το αναγνωρισουν ολοι απλα πολλοι ντουφεκανε οτι πεταει κοντα τους και μετα βλεπουν αν ειναι απαγορευμενο κοινωσ εφαρμοζουν το αμερικανικο <<first shoot then ask>> , τι ειναι αυτα που λες ρε Μανθο ? τα φανταζεσε ? εχεις διαβασει καποια τετοια μελετη ? και αν ναι απο που ? μηπως μιλας απο προσωπικη σου εμπειρια ? Μανωλη ουδεποτε εχω κυνηγησει δεν εχω διαβασει καμμια τετοια μελετη απλα βλεποντας την δυσκολια μου να αναγνωρισω ενα πουλι που πεταει ενω αμα το δω στατικα το αναγνωριζω αυτο με οδηγει στο παραπανω συμπερασμα
θα συμφωνησω σε ολα πλην του οτι δε θα πρεπει να επιτρεπεται για θηραματα που οι αλλοι κυνηγοι διωκουν με σκυλο.λες οτι ο αεροβολας θα χτυπαει πιθανον τα σκυλια η καταλαβα λαθος? πιο πιθανο ειναι να κινδυνευει ο ιδιος απο τα σκυλια η τον κυνηγο αφου θα ειναι κρυμενος παρα το αντιθετο.για να μην υπαρχει προβλημα ισως θα ηταν σωστο να επισημαινει τη θεση του πχ με καποιο σημαιακι σε πασαλο η δεν ξερω τι αλλο.