Παράθεση από: MASTORAS στις 04 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:53:32 μμΚαι μην κοροιδευομαστε, αν σε πιασουν στο βουνο με το αεροβολο στο αυτοκινητο κατα 90% για λαθροθηρια θα πας.Στο αυτοκίνητο αν το έχεις χωρίς όμως να το κρατάς στα χέρια δεν μπορούν να ασκήσου κατηγορία γιατί εφ όσων δεν έχουν πειστήρια (θήραμα ) και το όπλο είναι καθ όλα νόμιμο ( μόνο με τα σκοπευτικά του κτλ κτλ ) και μέσα στη θήκη του, είναι αντιμετωπίσημα τα πράγματα πιστέυω, αλλά αν σε πιάσουν να κυνιγάς χάρτινους στόχους η σιλουέτες στο βουνό 90% πάει λαθροθηρία και 10% παράβαση του νόμου περι όπλων. Κάνω λάθος; Ακούω απόψεις και φυσικά συμφωνώ σε όλα με το MASTORAS
Και μην κοροιδευομαστε, αν σε πιασουν στο βουνο με το αεροβολο στο αυτοκινητο κατα 90% για λαθροθηρια θα πας.
Σωστα ειναι αυτα που λες αλλα τα συγκεκριμενα, ηδη διεκδικουνται απο αλλους συναδελφους ,ιδρυτες συλλογων,διοργανωτες αγωνων κτλ.προσωπικα ο ιδιος συμμετεχω σε συλλογο παρ ολο που δε με πολυενδιαφερει η σκοποβολη εντος φυσικων οριων. ο κλαδος της σκοποβολης ειτε αυτη λεγεται ft ,hft,bench rest,10m,silhouete πιστευω οτι καλυπτεται επαξια σε υποστηριξη απο αρκετους και με αρκετα καλες προοπτικες. Αυτο που συζητειται εδω ειναι η αναπτυξη και του "αλλου αναποσπαστου κλαδου"του αεροβολισμου, το κυνηγι δηλαδη.οπως τα επιτευγματα της πρωτης ομαδας,θα οφελησουν ολη την κοινοτητα,ετσι και τα αντιστοιχα μελλοντικα της δευτερης ομαδας θα οφελησουν παλι ισοποσα. δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει οι μεν να αντιμαχωμαστε τους δε και αντιστροφως. ολοι θα επρεπε να αγωνιζομαστε και για τις δυο προαναφερθεισες καταστασεις αφου το οφελος ειναι προφανες και αμφιπλευρο.το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο το προσωπο .
Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την εμμονή κάποιων αεροβολιστών του forum με την άποψη της υποτιθέμενης απαγόρευσης των σκοπευτικών τους δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, αν και όταν επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο . Δηλαδή για να καταλάβω, μέχρι τώρα ήταν νόμιμη η άσκηση της σκοποβολής στην ύπαιθρο και οι φίλοι του κυνηγίου προσπαθούν να την καταστήσουν παράνομη; Ο καθένας απο εσάς λειτουργούσε κατα το δοκούν μέχρι τώρα και αναλάμβανε το ρίσκο και την ευθύνη της εξάσκησης στην σκοποβολή σε εξωτερικό χώρο(εκτος σκοπευτηρίου).Κανείς δεν ήταν νόμιμος. Μην έχουμε αυταπάτες σχετικά με τα δικαιώματα μας ώς προς την κατοχή και χρήση του αεροβόλου και των παρελκομένων του. Τα ΠΑΝΤΑ απογορεύονται καθως και η κατοχή των γνωστών παρελκομένων. Ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω την ένσταση των φίλων της σκοποβολής(ft, bench rest κλπ) σχετικά με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του κυνηγίου. Κύριοι δέν είχατε ποτέ τίποτε και μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσω τί είναι αυτό που φοβάστε οτι θα χάσετε...
Αν ποτε επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο ή μαλλον, αν ποτε επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο με κανονισμους που ηδη ισχυουν σε αλλη χωρα και οι οποιοι επιτρεπουν αυτο να γινεται με την χρηση οφθαλμίδας, αυτοματως θα ειναι μια νομιμιποιηση αυτης. Συνεπως θα μπορουμε να κυνηγαμε κατα την κυνηγετικη περιοδο (πραγματικα θηραματα ή χαρτινους στοχους) στα βουνα, και μετα μπορουμε να ασκουμαστε στα σκοπευτηρια.Δεν ειναι λογικο να σου επιτρεψει το κυνηγι και την υπολοιπη περιοδο να σου απαγορευει την μεταφορα και χρηση του αεροβολου με τα παρελκομενα του.Σιγουρα με την νομιμοποιηση του κυνηγιου ανοιγει ενας καινουργιος δρομος για το αεροβολο, εξω παντα απο το σκοπευτικο-συλλογικο κατεστημενο που ισχυει τωρα.
ΥΓ Προσωπικά το κυνήγι με αεροβόλο λειόκαννο η σφεντόνα με αφήνει παντελώς αδιάφορο αλλα πιστεύω πως μόνο καλο θα μπορούσε να κάνει στο χόμπι μας
Παράθεση από: shootair στις 04 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:27:37 μμ Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την εμμονή κάποιων αεροβολιστών του forum με την άποψη της υποτιθέμενης απαγόρευσης των σκοπευτικών τους δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, αν και όταν επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο . Δηλαδή για να καταλάβω, μέχρι τώρα ήταν νόμιμη η άσκηση της σκοποβολής στην ύπαιθρο και οι φίλοι του κυνηγίου προσπαθούν να την καταστήσουν παράνομη; Ο καθένας απο εσάς λειτουργούσε κατα το δοκούν μέχρι τώρα και αναλάμβανε το ρίσκο και την ευθύνη της εξάσκησης στην σκοποβολή σε εξωτερικό χώρο(εκτος σκοπευτηρίου).Κανείς δεν ήταν νόμιμος. Μην έχουμε αυταπάτες σχετικά με τα δικαιώματα μας ώς προς την κατοχή και χρήση του αεροβόλου και των παρελκομένων του. Τα ΠΑΝΤΑ απογορεύονται καθως και η κατοχή των γνωστών παρελκομένων. Ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω την ένσταση των φίλων της σκοποβολής(ft, bench rest κλπ) σχετικά με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του κυνηγίου. Κύριοι δέν είχατε ποτέ τίποτε και μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσω τί είναι αυτό που φοβάστε οτι θα χάσετε...Αν μετά από τόσες διευκρινήσεις αδυνατείς να κατανοήσεις τότε μάλλον δεν θέλεις.Όσο για την εμμονή θα μπορούσα κάλλιστα να την αντιστοιχίσω με το όνειρο για εσένα. Ενώ εσείς είχατε και εξαιτίας μας το χάνετε ε…..
φίλε GEORGEGR το ft και το hft είναι δραστηριότητες εκτος σκοπευτηρίου (με την μορφή που έχουν εδώ τουλάχιστον ) και οχι εντός όπως μπορείς να δεις παρακάτωhttp://www.youtube.com/watch?v=K1IaDVXp1Jghttp://www.youtube.com/watch?v=VD50YiJgVOE&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=70dkc3weiHo&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=1icvCPxBZFw&feature=relatedτο πως προσπαθούμε να το κάνουμε και πως θα είναι τελικά στην Ελλάδα μας όταν και αν γίνει είναι ενα άλλο θέμα .Τωρα για τα παράπονα αρκετων ότι είναι μακριά από τα λιγοστά διαθέσιμα σκοπευτήρια ανά την Ελλάδα λές ότι για να χαρούν το αεροβόλα τους νόμιμα θα μπορούν μόνο κατά την κυνηγητική περίοδο ή να διανύουν μεγάλες αποστάσεις .... έχει κάποια βάση αλλα ειναι καλύτερα να υπάρχει και αυτή η επιλογή για να μπορεί να διαλέξει κανείς οτι του αρέσει/βολεύει Όπως λέει και ο λαός μας περί ορέξεως ......... ΥΓ Προσωπικά το κυνήγι με αεροβόλο λειόκαννο η σφεντόνα με αφήνει παντελώς αδιάφορο αλλα πιστεύω πως μόνο καλο θα μπορούσε να κάνει στο χόμπι μας
Παράθεση από: shootair στις 04 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:27:37 μμ Αν οι διευκρινήσεις σου περιορίζονται στον φόβο οτι δεν θα μπορέσεις στο μέλλον να εξασκείς την σκοποβολή σου ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην ύπαιθρο, τότε με αφήνουν παγερά αδιάφορο.Στίς προσπάθειες που γίνονται για την καθιέρωση των αθλημάτων σκοποβολής ανοιχτού πεδίου, δέν πιστεύω οτι υπάρχει κανένας φίλος του κυνηγίου που να είναι αντίθετος. Πολλοί απο αυτούς δε, συμμετέχουν στην προσπάθεια. Στην προσπάθεια που τυχόν να γίνει όμως για την νομιμοποιήση του κυνηγίου, είμαι σίγουρος οτι θα βρεθούν πολλοί φίλοι της σκοποβολής που θα τεθούν αντίθετοι. Αδυνατείς να καταλάβεις τον συλλογισμό μου, δυστυχώς. Όταν εμμένεις στα "εμείς" και "εσείς", αυτό δείχνεις. Φιλικά Θανάσης
Παράθεση από: eliasfot στις 05 Σεπτεμβρίου, 2010, 01:48:19 πμΤο πώς γίνονται στο εξωτερικό το γνωρίζω αλλά όπως αμφιβάλεις και εσύ για την εφαρμογή τους στην Ελλάδα έτσι και εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι μόνο εντός δυστυχώς.ΥΓ και έμενα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο όταν αφορά το αεροβόλο αλλά δεν θα ήθελα να βαφτίσουν το χόμπι μου κυνήγι (ίσως ζητώ πολλά το ξέρω)
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους μπορεί εσένα να σε αφήνει παγερά αδιάφορο στο μέλλον η δική μου παράνομη σκοποβολή αλλά εμένα δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορο η τωρινή λαθροθηρία από μερικούς <<φίλους του κυνηγίου>> με αεροβόλο.Όσο αναφορά τις προσπάθειες που γίνονται γιατί οι φίλοι του κυνηγίου να είναι αντίθετοι τους επηρεάζει στο οτιδήποτε;Επίσης οι <<φίλοι του κυνηγίου>> δεν έχουν καμία σχέση με τους συνειδητοποιημένους και νόμιμους κυνηγούς (που πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη) δεν θα αφήσουν τα λειοκαννα τους για να κυνηγήσουν με αεροβόλα.Δεν είμαι πολέμιος καμίας προσπάθειας αρκεί να μην παρουσιάζεται σαν μονόδρομος και πανάκεια σε όσες ελλείψεις υπάρχουν αυτή την στιγμή όσο αναφορά το αεροβόλο και να μπορέσει να κατανοήσει τις επερχόμενες αλλαγές που θα επιφέρει .ΥΓ με τους φίλους του κυνηγίου είμαι φίλος με τους <<φίλους του κυνηγίου >> όμως όχι και φυσικά δεν αναφέρομε σε κανέναν από εδώ μέσα αλλά μην αρνείστε ότι υπάρχουν.Πάντα φιλικάΓιώργος