Φιλε GEORGEGR το δεν σου αρεσει το κυνηγι με το αεροβολο το καταλαβαμε,το οτι υπαρχουν καποιοι που κυνηγουν παρανομα υπαρχει η θυροφηλακη να ασχοληθη.Οπως εγραψα ξανα δεν μπορεις να εχεις γνωμη για το πως σκευτεται ενας κυνηγος απο τη στιγμη που δεν ασχολησαι με το αθλημα, και σου δηλωνω οτι θα ειμαι απο τους πρωτους που σε καποιες περιπτωσεις θα αφησω το δικανο και θα παω με το αεροβολο να παρω 4-5 τσιχλες γιατι το θεωρω ποιο δυσκολο και ποιο σπορτιφ.Φιλε Γιωργο παντου υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι το ευτηχημα ειναι πως οι καλοι ειναι περισοτεροι και αν ειναι ενωμενοι τοτε θα υπαρξει και το επιθημητο αποτελεσμα
Παράθεση από: GEORGEGR στις 05 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:16:09 μμ
Γιωργο ο χωρος για την σκοποβολη που εχεις ειναι ιδιοτικος ή σκοπευτηριο εγκεκριμενο? Οφθαλμιδα χρησιμοποιεις?Αν συμβαινει κατι απο τα δυο εισαι το ιδιο παρανομος με ολους τους υπολοιπους απλα μπορεις και κρυβεσαι καλυτερα απο τους περισσοτερους
Παράθεση από: giorgos200sx στις 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:25:08 μμΓιωργο ο χωρος για την σκοποβολη που εχεις ειναι ιδιοτικος ή σκοπευτηριο εγκεκριμενο? Οφθαλμιδα χρησιμοποιεις?Αν συμβαινει κατι απο τα δυο εισαι το ιδιο παρανομος με ολους τους υπολοιπους απλα μπορεις και κρυβεσαι καλυτερα απο τους περισσοτερουςΑν κάνεις πλάκα καλοδεχούμενη αν όχι σε παραπέμπω στη τελευταία γραμμή του προηγούμενου μηνύματος .
Δηλαδη αν καταλαβα καλα αν πιασουμε ενα λαθροθηρα να τον δειρουμε η ενα κλεφτη η ενα βιαστη να παρουμε το νομο στα χερια μας, να καταργησουμε τη Θυροφηλακη την Αστυνομια και να επιβαλουμε εμεις το νομο αυτο μου λες.Οχι φιλε,εμεις(οι κυνηγοι)πληρωνουμε απο την τσεπη μας την Θυροφηλακη για αυτη τη δουλεια οπως και ο ελληνας πολιτης την Αστυνομια.Οταν αναφερθηκα στο αθλημα ενοουσα το κυνηγι και οχι τη σκοποβολη, και ο τροπος σκεψεως που εχεις δεν με οδηγουν στο συμπερασμα οτι ασχολησαι με το κυνηγι.
Ακριβως οπως το ειπες,αφου δεν κυνηγας δεν γνωριζεις, οσο για τα αλλα παραδειγματα και εγω ξερω οτι το αεροπλανο πεταει αλλα δεν ξερω να το πιλοταρω.Ολες οι εταιριες οπλων κατασκευαζουν ειδηκα οπλα για συγκεκριμενα θυραματα.Οσο για τα αεροβολα στα θυραματα που αναφερουμε ειναι οτι πρεπει, και τα σκοπευτκα που αναφερεις ειναι η εξελιξη του αεροβολου για σκοπευτικη χρηση οπως και τα δυνατα για κυνηγητικη χρηση
Το γεγονός ότι δεν είμαι οπωροπώλης σημαίνει ότι δεν μπορω να ξεχωρίζω την ντομάτα από το πορτοκάλι;Το ότι δεν είμαι λογιστής,σημαίνει ότι δυνητικά δεν γνωρίζω τι είναι η φορολογική δήλωση;Το ότι δεν είμαι κυνηγός σημαίνει ότι δεν γνωρίζω τι εστί κυνήγι και ποιά φιλοσοφία το διέπει;Όσον αφορά την κατασκευή του αεροβόλου σαν μέσο κυνηγιού,αναρωτιέμαι(σύμφωνα με την ίδια λογική που κατασκευάζονται τα πυροβόλα όπλα)για ποιό είδος κυνηγιού;Δηλαδή,στα πυροβόλα όπλα(είτε λειόκανα,είτε ραβδωτά)τα μοντέλα που λανσάρουν οι εταιρίες ειδικεύονται για κυνήγι συγκεκριμένων θηραμάτων(μπεκάτσες,πάπιες,μεγάλα θηράματα,ελάφια,αγριόχειρους κ.τ.λ.)Τα αεροβόλα σε τι ειδικεύονται;Στα προαναφερόμενα;(αρουραιος, αλεπου,κουναβι,καρακαξα,κορακι).Πώς δικαιολογούνται τότε τα σκοπευτικά αεροβόλα(που παρεπιπτώντως κοστίζουν και μία περιουσία);
Δε λεω πως σκοπός είναι να προκαλέσετε, αλλά εγώ ως τρίτη ματιά σας λεω πως έτσι φαίνεται.Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν δυο πλευρές φίλων του αεροβόλου που θέλουν να αλλάξει κάτι προς το θετικότερο. Νομίζω πως είναι απολύτως θεμιτό να διαφωνείτε στη προσέγγιση των πραγμάτων, αυτό όμως πρέπει να γίνεται χωρίς ειρωνικές παρεμβολές αλλά με επιχειρηματολογία.Αν στη πορεία διαπιστώνετε πως δεν "συναντιέστε" σταματάτε το διάλογο. Δε χρειάζετε η φόρτιση του θέματος. Το να ξέρεις και μόνο πως σκέφτεται ο άλλος είναι κέρδος, μπορεί καμια φορά να αλλάξει η οπτική γωνία με την οποία σκεφτόμαστε οι ίδιοι.Σας παρακαλώ λοιπόν, θεωρώ χρήσιμο το θέμα και κυρίως το άπλωμα που έλαβε σε σχέση με το κυνήγι και την σκοποβολή.Ευχαριστώ.