Αυτό που κατάλαβα εγώ πάντως που είμαι (αν και αρχίζω να αλλάζω γνώμη) αντίθετος στο κυνήγι, είναι οτι αν επιτρεπόταν το κυνήγι με το αεροβόλο θα μπορούσα να κάνω τη σκοποβολή μου στην ύπαιθρο πιο άφοβα. Ίσως να το βλέπω κοντόφθαλμα και με απλή αναγωγή, αλλα μου φαίνεται λογικό. Αν ήμουν σίγουρος έστω και κατά 60% οτι η νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο θα οφελούσε το αεροβόλο γενικότερα, δε θα δύσταζα να το υπερψηφίσω. Και ας λυπάμαι το πουλάκι.. Μήπως΄τώρα δε ψοφάνε? (με τη βοήθεια του ανθρώπου) ??
- H χρήση αεροβόλου στην ύπαιθρο χωρίς κυνηγετική άδεια μπορει de facto να θεωρηθεί λαθροθηρία. Αν υποθέσουμε οτι το κυνηγι με αεροβόλα είναι νομιμο και εγω λαθροθήρας τι καλύτερο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως προκάλυμμα απο μερικους διεσπαρμένους χαρτινους , τενεκεδένιους η FT στοχους στην περιοχή που ξερω ότι κρατα πουλια.... - η χρήση αεροβόλου ακομα και σε ιδιόκτητο χωράφι είναι παράνομη. Για κλειστο χώρο δεν γνωρίζω αλλα φανταζομαι δεν υπάρχει και πρακτικό θέμα εφοσον το όπλο δέν ακουγεται πολύ (π.χ ολυμπιακά αεροβόλα κλπ). Η χρηση παρελκομένων είναι παράνομη παντού.- Συμφωνω απόλυτα με τον dotUser ότι τα αεροβόλα θα πρέπει να απεμπλακούν τελείως απο την ΣΚΟΕ. Το εργο έχει ξαναπαιχτεί και σε άλλα αθλήματα όπου η επίσημη ομοσπονδία (ΕΛΠΑ κλπ) με τα χρόνια μετατρέπεται σε ένα γραφειοκρατικό - αντιδραστικό μηχανισμο βολέματος ημετέρων που ελάχιστα αγαπούν και ενδιαφέρονται για το άθλημα - ενδιαφέρονται όμως πολυ για την βολή τους. Οταν προ καιρου προσπάθησα να βγάλω άδεια για Οφθαλμίδιο για τα αεροβόλα μου η Αστυνομία -όπως όφειλε εκ του νόμου - μου ζήτησε βεβαίωση απο το σύλλογό μου (πυροβόλων) οτι το αεροβόλο ειναι καταάλληλο για running target κλπ. Και ενω δεν είχα πρόβλημα απο τον σύλλογο να δημιουργησει και τμημα τετοιων αγωνισμάτων αρκει να έπαιρνα βεβαίωση απο την ΣΚΟΕ εκει μίλησα τηλεφωνικά με ένα βαριεστημένο και αγενή τύπο ό οποίοςο οποίος μου απέκλεισε πρακτικά την χορήγηση πιστοποιητικού (που ξέρουμε εμεις που θα χρησιμοποιείς το αεροβόλο σου.... καλα στείλε αποδεικτικά αγορας και SN του όπλου και θα δουμε αλλα εμεις δε δίνουμε πιστοποιητικά κλπ). Μάλιστα σκόπιμα επηρρεάζουν τους νομοθέτες να επιτρέπουνμόνο αγωνισματα της ISSF των οποιων η ΣΚΟΕ αποτελει τον εν Ελλάδι αντιπ΄ροσωπο. Ισως η λύση θα ήταν η ιδρυση μιας άλλης ομοσπονδίας αεροβόλων που θα περιελάμβανε όλα τα αθλήματα αεροβόλου η οποία θα ήταν παρουσα στην τροποποίηση του νομου του 93 περι όπλων.
Αν η ΣΚΟΕ επιρρεαζε υπερ της ISSF, δεν θα υπηρχε IPSC στην Ελλαδα και σιγουρα οχι με τον τροπο που υπαρχει.Running target σε ποιο σκοπευτηριο ασκειτε?
To running target δεν ειναι ολυμπιακο αθλημα μετα την Αθηνα.Για αδεια οφθαλμιδας, πρεπει καπου να ασκειται.Η ΣΚΟΕ δεν εχει σχεση μονο με τη ISSF.H IPSC δεν ειναι μαζι με τη ISSF, το αντιθετο.Ειναι ομως μεσα στη ΣΚΟΕ οπως και αλλες ομοσπονδιες.
παρατηρο μια αχαριστεια προς το ΣΚΟΕ ?τη αλλο θα ανακατεψεται μερικοι?ολα, ακομα και αυτα τα λιγα που εχουμε σε πιον τα οφηλουμε?παλευεται 5 ατομα να διμιουργεισετε ενταση αναμεσα σε ΣΚΟΕ ΠΕΒΕΚΕ και κυνηγους που σε αυτους τα χρωσταμε ολα.αναρωτηθικατε εσεις οι 5 αν εναντιωθουν ολοι αυτοι σε εμας τι εχει να γινει?μετα μην κρυφτειτε γιατι θα πρεπει να απολογιθειτε σε αυτους που δεν προκαλεσαν και δεν πειραξαν κανενα.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 5.πανο εχει ψηφισει ο κοσμος και βλεπουμε τι θελει,με την πλειωψιφεια γινετε κατι,με την μειωψιφεια τιποτα.