Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 762122 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

• Συντονιστής
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #480 στις: 07 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:19:27 μμ »
Αν εννοεις εμενα shooter5, εγω απλα ειμαι απαιτητικος απο τη ΣΚΟΕ μιας και ανηκω σε αυτην.
Δεν ειμαι αντιθετος ουτε με το FT, ουτε με το σωστο κυνηγι.
Μακαρι ολοι μας να μπορουμε να συνυπαρχουμε, να υπαρχουν 10αδες αγωνισματα και 10αδες σκοπευτηρια.
DotUser δεν ειπα οτι πρεπει να ενταχθει το FT στη ΣΚΟΕ. Ουτε με ενοχλει να ενταχθει.
Εχει πολλα αθληματα η ΣΚΟΕ που δεν ασκουνται πουθενα, εν μερει γιατι δεν ενδιαφερεται κανενας.
Η χρησιμοποιουνται σαν παραθυρακια απο καποιους. Η κοστιζει χωρις να εχει αρκετο κερδος σε αυτους που κινουν νηματα.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Η ΣΚΟΕ ούτε μπαμπούλας είναι ούτε και ο λυτρωτής. Καθέ πράγμα στη σειρά του και κυρίως στη θέση του. Θυμίζω τους Τοξοβολιστές.
Δε μπορείς χάριν προσωπικών επιδιώξεων να κινείσαι αυτόνομα χωρίς να υπολογίζεις πολλους-πολλους παράγοντες.
Έτσι γίνονται τα λάθη σε αυτή τη χώρα και μετά περνάνε δεκαετίες για να διορθωθούν.

Αποσυνδεδεμένος shooter5

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #481 στις: 07 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:32:45 μμ »
δεν απευθηνθικα πρωσοπικα σε καπιον,και ειδικα σε εσας τους δυο.

Αποσυνδεδεμένος stealth

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #482 στις: 07 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:08:34 μμ »
Thorin,

Μεχρι προ έτους είχα δελτίο σκοπευτή της ΣΚΟΕ. Φετος δεν το ανανέωσα γιατι όπως είπα δεν είναι διαθεσιμο το σκοπευτηριο του ΚΕΤΧ στην Πάτρα για το κοινο και δεν έχω διάθεση να τρέχω στον Αραξο για να κάνω βολές (σταθερό στοχο και λιγο πρακτικη). Πάντοτε με τα όπλα του συλλόγου γιατι η διατηρηση σκοπευτικου όπλου εκτος απο κόστος σημαίνει και ταλαιπωρία απο την Αστυνομία αναθεωρήσεις κλπ και πάντα τον κίνδυνο απώλειας του όπλου όπως είχε συμβει με τα σκοπευτικα όπλα αρχες '90 πρό υης έκδοσης της ΚΥΑ για την σκοποβολή.
Σίγουρα οι σκοπευτες κανουν πολύ περισσότερους αγώνες αλλα ο περισσότερος κόσμος που κινείται στα σκοπευτήρια οχι.
Μη με παρεξηγήσεις θεωρώ κατακτηση ακομα και αυτη την πολύπλοκη διαδικασία κτησης σκοπευτικου όπλου. Απλα δεν εχω χρόνο για αγωνες κλπ.

οσο για στοχο running target εδω  http://www.thefind.com/sports/browse-gamo-moving-target

Thorin κατι μου λέει ότι αν οι βολίδες του αεροβόλου ήταν ακριβες και  η δουλεια για κάποιους είχε ψωμι το αεροβόλο, διοπτρες κλπ θα ήταν νομιμα
Οσο για την επιθεση σε ΣΚΟΕ κλπ εχω να πω ότι η ΣΚΟΕ όπως και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες αθληματων ακολουθουν την πεπατημενη που περιέγραψα παραπάνω. Μια ομοσπονδία που ενδιαφερεται και αγαπά πραγματικα την σκοποβολή θα εξεδήλωνε ενδιαφέρον για καθε πτυχή της και δεν θα αντιμετώπιζε καποια αθληματα του αεροβόλου (Field Target, running target σιλουετες κλπ) με βαριεστημενο γραφειοκρατικόπ τροπο

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #483 στις: 07 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:16:54 μμ »
Παιδια νομιζω ξεφυγαμε απο το θεμα.
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON

Αποσυνδεδεμένος Thorin

• Μέλος
  • *
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
« Απάντηση #484 στις: 07 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:18:35 μμ »
Τον στοχο Gamo τον γνωριζω, απλα δεν εχει καμια σχεση με το αγωνισμα του Running target.
Με τα υπολοιπα που λες δεν εχω καποια ουσιαστικη διαφωνια,
αλλα ο νομος που υπαρχει, αλλο αν διαφωνω με τους περιορισμους και θα ηθελα παρα πολυ να ειχα συλλογη οπως σε αλλες χωρες,
προβλεπει την σκοποβολη με πυροβολα σαν αθλημα και οχι σαν hobby. Ο διαχωρισμος αυτων των δυο ειναι παγιο αιτημα των αγωνιστικων συλλογων.
Αυτο που λες για τις βολιδες του αεροβολου, ισχυει ακριβως ετσι και για την ISSF.
Οταν σε ενα αγωνα Ολυμπιακου αγωνισματος ριχνω σφαιρες αξιας 7 € δεν ειμαι καλος πελατης.
Ολοι περισσοτερη ελευθερια θελουμε, οχι λιγοτερη για τους υπολοιπους.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος stealth

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #485 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:50:32 μμ »
- "Ολοι περισσοτερη ελευθερια θελουμε, οχι λιγοτερη για τους υπολοιπους" -ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ και ειπα ήδη οτι ο Νομος περι σκοποβολης αποτελει ένα πολυ σημαντικο πρώτο βήμα
- η ιδρυση σκοπευτικών συλλόγων FT είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό βημα αρκει να είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι δεν κατοχυρώνει κανέναν σε θέματα αγωνιστικής χρήσης διοπτρών κλπ - τα υπόλοιπα επαφίενται στην καλή διάθεση των Αστυνομικών οργάνων. Αν ο νομος εφαρμοστεί πιστά αυτο σημαίνει κατασχεση των όπλων και ποινική διαδικάσία.
- διάκριση σκοπευτικής κατοχής και οπλοκατοχής και θεσμοθέτηση της δεύτερης με νόμο δε βλεπω πρό της παρέλευσης 2 αιώνων δεδομένων των ρυθμών του Ελληνικού κράτους (υποθετωντας πάντα οτι παραμενει στην σημερινή του μορφή ...)
- στοχος της παραπάνω προσπάθειας δηλ εισαγωγής του κινουμενου στοχου στον σύλλογο ήταν φυσικά η νόμιμη κατοχή διόπτρας. Εκεινο που πραγματικά με ενδιέφερε - οπως ισως θα έχεις καταλάβει - είναι να ασκουμαι με τα όπλα μου σε στόχους FT ΝΟΜΙΜΑ σε περιβάλλον σκοπευτηρίου με διόπτρα. Η συμμόρφωση του στοχου με τις προδιαγραφές της ISSF λιγο με ενδιαφέρει. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η εύρεση χώρων για βολή με τα αεροβόλα μου και αυτοπροσπάθησα ανεπιτυχως να λύσω. Γι αυτο βλέπω την νομιμοποίηση του κυνηγιου με αεροβόλο ως μάννα εξ ουρανού. Στην ζωή μου έχω κυνηγήσει μία φορα με λειόκαννο - καμία με αεροβόλο - και δεν με ενδιαφερει το κυνήγι ως κυνήγι. Σέβομαι απολύτως όμως του δικαίωμα των κυνηγων να ασκουν το χόμπι τους και προσβλέπω στα παραπλευρα οφέλη τη απο το νομιμο κυνηγι με αεροβόλα
- για το θεμα κοστους αγωνων προπονήσεων κλπ -προφανως ρίχνεις .22 αυτο όμως δεν είναι το κοστος για 9mm,.40 η και για .45 στην πρακτικη η στο σταθερο κεντρικής πυροδότησης.Εχω χαλάσει αρκετα χρηματα και ξερω

Αποσυνδεδεμένος stealth

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #486 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:53:10 μμ »
Ρε παιδια γιατι όταν στα μηνύματά μου γραφω σκοπευτική δ-ι-ο=π=τ=ρ=α εμφανίζεται οφθαλμίδιο ? είναι πιο "ανώδυνος" ο όρος ? Δεν πρεπει να λέμε τα πράγματα με τ'ονομα τους όπως άλλοστε φαίνονται και στις ποικίλες φωτογραφίες του φόρουμ?

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

• Συντονιστής
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
« Απάντηση #487 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:59:10 μμ »
Ειναι μερος καποιων μετρων προστασιας απο νομικης πλευρας, οπως και η απαγορευση των τηλεφωνων και ονοματων στο δημοσιο.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος stealth

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #488 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:02:22 μμ »
Κατανοητό

Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος AVARIS

• Administrator
« Απάντηση #489 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:04:57 μμ »
Είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση η αυτόματη αντικασταση της λέξης Διιοπτρα με την λέξη οφθαλμίδιο. Δεν ξερω αν ειναι σωστό ή οχι, απλά το βλέπω οτι το χρησιμοποιούν και τα online καταστήματα, τη θεωρω σαν πιο δόκιμη λέξη και κυρίως επειδή η λέξη έχει δαιμονοποιηθεί δεν ήθελα να συνδυάζεται ευκολα στις μηχανές αναζήτησης με το φόρουμ.

Επειδή και άλλα μέλη έχουν δείξει να ενοχλούνται απο την αντικατάσταση, δεν υπάρχει πρόβλημα απο μέρους μου, μπορώ να επαναφέρω την λέξη αν την προτιμάει η πλειοψηφία.

ΥΓ: ουπς με πρόλαβε ο MASTORAS
ΥΓ: δευτερο ουπς ουτε εγω δεν μπορω να ξεφυγω απο την αυτόματη αντικατάσταση..

Αποσυνδεδεμένος Thorin

• Μέλος
  • *
  • I shoot therefore I am
« Απάντηση #490 στις: 08 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:43:44 μμ »

- στοχος της παραπάνω προσπάθειας δηλ εισαγωγής του κινουμενου στοχου στον σύλλογο ήταν φυσικά η νόμιμη κατοχή Οφθαλμίδας. Εκεινο που πραγματικά με ενδιέφερε - οπως ισως θα έχεις καταλάβει - είναι να ασκουμαι με τα όπλα μου σε στόχους FT ΝΟΜΙΜΑ σε περιβάλλον σκοπευτηρίου με Οφθαλμίδιο. Η συμμόρφωση του στοχου με τις προδιαγραφές της ISSF λιγο με ενδιαφέρει. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η εύρεση χώρων για βολή με τα αεροβόλα μου και αυτοπροσπάθησα ανεπιτυχως να λύσω. Γι αυτο βλέπω την νομιμοποίηση του κυνηγιου με αεροβόλο ως μάννα εξ ουρανού. Στην ζωή μου έχω κυνηγήσει μία φορα με λειόκαννο - καμία με αεροβόλο - και δεν με ενδιαφερει το κυνήγι ως κυνήγι. Σέβομαι απολύτως όμως του δικαίωμα των κυνηγων να ασκουν το χόμπι τους και προσβλέπω στα παραπλευρα οφέλη τη απο το νομιμο κυνηγι με αεροβόλα
- για το θεμα κοστους αγωνων προπονήσεων κλπ -προφανως ρίχνεις .22 αυτο όμως δεν είναι το κοστος για 9mm,.40 η και για .45 στην πρακτικη η στο σταθερο κεντρικής πυροδότησης.Εχω χαλάσει αρκετα χρηματα και ξερω

Αν δεν σε ενδιαφερει η συμμορφωση του στοχου προς ISSF, δεν μπορεις να περιμενεις να αναγνωριστει και σαν running target αυτο, και να εχεις νομιμα οφθαλμιδιο με σκοπο εξαρχης να το χρησιμοποιεις για αλλο σκοπο απο οτι λες και εσυ. Προσεξε δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου, αλλα ειμαι υπερ της ακριβιας. Μακαρι να ηταν ελευθερα τα οφθαλμιδια και να ειχες και εσυ και ολοι οσα θελουν.

Ριχνω σε ολα τα αγωνισματα ISSF, περιλαμβανομενης και της κεντρικης πυροδοτησης. Γνωριζω και τα κοστη αναλυτικα. Ενας αγωνας κεντρικης πυροδοτησης κοστιζει 17€ σε σφαιρες οταν δεν τις πληρωνεις με καπελο και 10€ παραβολο. Μιλαω για αγωνες επισημους. Ουτε εκει ειμαι αρκετα καλος πελατης.
Οι επισημοι αγωνες ολυμπιακων αγωνισματων δεν εχουν παραβολα.
Ειμουν και σε διαφορετικο συλλογο απο αυτον που ειμαι τωρα, γνωριζω αρκετα οσον αφορα αυτα τα θεματα, τις 9αρες κλπ κλπ.

Τα συμφεροντα ειναι πολλαπλα και δυνατα και το ξερω.

Αποσυνδεδεμένος stealth

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #491 στις: 09 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:58:12 μμ »
Φίλε Thorin

Το μυνημα σου με έκανε να χαμογελάσω πικρα αναπωλώντας σε τι σκοπευτήρια και συνθηκες γινονται οι "αγώνες" Η τελευταία φορα που εριξα ανθρώπινα ήταν το '97 στο σκοπευτηριο του Βυρωνα  - απο τότε σε πεδια βολής (Χαιδαρι, Πατρα) η νταμάρια οπως στο Μαρκόπουλο πριν γινει το σκοπευτηριο. Καλα για πρσκτικη σλλσ γισ σταθερο στοχο ....Λές να χαλαω εγω τι σουπα στη ΣΚΟΕ επειδή θελω να χρησιμοποιώ νομιμα τα οπλα στο σκοπευτηριο? Μακαρι το πρόβλημα τους να ήταν το μη σύμφωνο με τους κανονισμους running  target στην Πάτρα. Αλήθεια τι έκανε η ΣΚΟΕ - εννοω ουσιαστικα οχι κλαψουρισματα - για το Ολυμιακό σκοπευτηριο και την αποδοση του πλήρως στην σκοπευτική κοινότητα ?

Αποσυνδεδεμένος Ghostrip

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #492 στις: 09 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:06:41 μμ »
Όπως και ο Thorin ασχολούμε με τα ολυμπιακά. Θέλω να πιστεύω ότι η ΣΚΟΕ προσπαθησε, έστω και λίγο. Είχα δε την ευτυχία να το απολαύσω το σκοπευτήριο αυτό σαν θεατής τόσο στο παγκόσμιο κύπελο - test event όσο και στους Ολυμπιακούς. Αλλά αυτό ειναι θέμα για άλλο thread. Εδω είναι για το κυνηγι στην ελλάδα με αεροβόλο. Προσωπική μου αποψη ότι παραήταν μεγάλο ώς έργο. Παρασυρθήκαμε-μας επέβαλλαν τα κεφάλια της IOC (και εν μέρει και των τηλεοπτικών καναλιων) τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.
Morini CM162E, Matchguns MG-2RF, Baikal IZH-46, Steyr LP-10, Feinwerkbau C55, Walther LP300 (sold), Crossman 357, Daisy Powerline 92, Feinwerkbau C62, Matchguns MG-1E,

Αποσυνδεδεμένος Thorin

• Μέλος
  • *
  • I shoot therefore I am
« Απάντηση #493 στις: 09 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:14:38 μμ »
Φίλε Thorin

Το μυνημα σου με έκανε να χαμογελάσω πικρα αναπωλώντας σε τι σκοπευτήρια και συνθηκες γινονται οι "αγώνες" Η τελευταία φορα που εριξα ανθρώπινα ήταν το '97 στο σκοπευτηριο του Βυρωνα  - απο τότε σε πεδια βολής (Χαιδαρι, Πατρα) η νταμάρια οπως στο Μαρκόπουλο πριν γινει το σκοπευτηριο. Καλα για πρσκτικη σλλσ γισ σταθερο στοχο ....Λές να χαλαω εγω τι σουπα στη ΣΚΟΕ επειδή θελω να χρησιμοποιώ νομιμα τα οπλα στο σκοπευτηριο? Μακαρι το πρόβλημα τους να ήταν το μη σύμφωνο με τους κανονισμους running  target στην Πάτρα. Αλήθεια τι έκανε η ΣΚΟΕ - εννοω ουσιαστικα οχι κλαψουρισματα - για το Ολυμιακό σκοπευτηριο και την αποδοση του πλήρως στην σκοπευτική κοινότητα ?

Μα ειδες που δεν καταλαβαινεις τι εννοω ακριβως?
Τα σκοπευτηρια στα οποια παω εγω για αγωνες ειναι η Μαλακασα, ο Βυρωνας, το Εθνικο σκοπευτηριο Χανιων, οταν βρω ευκαιρια θα παω και στο Βολο.
Η ΣΚΟΕ δεν εχει κανει παρα πολλα που επρεπε να εχει κανει,
και εχει κανει πολλα που μας εχουν οδηγησει στην κατασταση που ειμαστε.
Δεν πιστευω οτι η ΣΚΟΕ εχει προσπαθησει ιδιαιτερα αντιθετα με τον Ghoststrip.
Αλλα και συ, αφου δεν το θες για running target το οφθαλμιδιο, διαμαρτηρησου επι της ουσιας.
Διαμαρτηρησου που δεν ειναι ελευθερα τελειως, διαμαρτηρησου που δεν υπαρχουν σκοπευτηρια.
Μην διαμαρτυρεσαι που δεν μπορεις να εκμεταλευτεις το παραθυρακι του νομου.

Αποσυνδεδεμένος Ghostrip

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #494 στις: 09 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:23:04 μμ »
Γιώργο δεν είπα ότι η ΣΚΟΕ προσπάθησε πολύ, είπα οτι θέλω να πιστέυω ότι προσπάθησε . Ακόμα και του badminton που γίνοντε ένα σωρό εκδηλώσεις προβλέπεται να κατεδαφιστει.
Morini CM162E, Matchguns MG-2RF, Baikal IZH-46, Steyr LP-10, Feinwerkbau C55, Walther LP300 (sold), Crossman 357, Daisy Powerline 92, Feinwerkbau C62, Matchguns MG-1E,