Το κυνηγι με αεροβολο επιτρεπεται σε αλλες χωρες οπως και οι παγιδες οι ξοβεργες οι κραχτες τα ομοιωματα και σε καποιες περιπτωσεις και νυχτα
Παράθεση από: iraklis2010 στις 22 Ιανουαρίου, 2011, 22:28:04 μμΤο κυνηγι με αεροβολο επιτρεπεται σε αλλες χωρες οπως και οι παγιδες οι ξοβεργες οι κραχτες τα ομοιωματα και σε καποιες περιπτωσεις και νυχταΑς αφησουμε τις αλλες χωρες γιατι εκει υπαρχει ελεγχος.Εδω ομως ενα μεγαλο ποσοστο κυνηγων ειναι λαθροθηρες [κατι χιλιαδες], αφου χρησιμοποιουν συσκευες και οχι μονο, και μαλιστα πολλες φορες ειναι και ανετοι για το αυτονοητο.Και ας πουμε οτι επιτραπηκε. Τι θα κυνηγαμε; Εχει ; Ποιο πολυ για το χαβαλε και την σκοποβολη και φυσικα τη νομιμη βολτα στο βουνο.Παει η εποχη του πατερα μου που ζουσαν απ΄το κυνηγι.Ρε παιδια μ΄αρεσει πολυ το κυνηγι αλλα βλεπω σημαντικη καμψη και αυτο με κανει να αναθεωρησω πολλες αποψεις .Αλλωστε και σκοποβολη με το αεροβολο, τη βρισκω πολυ.Περναει η ωρα μου.Για το κυνηγι εχω λειοκανα, και προτιμαω το θηραμα στον αερα γιατι του δινω ευκαιρια. Και τελος επειδη αυτη η κουβεντα δεν τελειωνει, και ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες ....Να στε καλα.Και κατι τελευταιο.Εαν σε πιασουν με λειοκανο σε μη κυνηγετικη περιοδο στο βουνο δυσκολα θα ξεμπλεξεις.Εαν τωρα οπως ειναι τα πραγματα την ιδια περιοδο σε πιασουν με αεροβολο,επικαλουμενος οντως ψυχαγωγια πιστευω θα καλυφθεις .
συμφωνώ με όλλα τα παραπάνω αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί κυνηγοί στην ελλάδα οι οποίοι κυνηγούνμε αεροβόλο παράνομα οστόσο αν νομιμοποιηθεί δεν θα είναι πλέον λαθροθήρες
Σίγουρα το αεροβόλο κάνει ελάχιστη ζημιά σε σχέση με τα πυροβόλα. Αλλά γιατί δεν το επιτρέπουν τουλάχιστον για τα επιβλαβή; Μερικοί το παίζουν οικολόγοι αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην πραγματικότητα με τα δηλητήρια κτλ.
Ειδηκά τους οικολόγους που πλασσάρουν διάφορα χωρίς να μπορούν μετά να δειαχείριστούν τα απόβλητα τους ( πχ λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης που όλοι τους εμπεριέχουν υδράργυρο ).Δεν είναι μόνο τα επιβλαβή μόνο που μπορούν να αποτλέσουν λίστα θηραμάτων αλλά υπάρχουν θηράματα που μπορεί κανείς να καταβάλει με αεροβόλο, και μπορεί ένα αεροβόλο να μην κάνει το θόρυβο του λειόκαννου αλλά όμως με το λειόκαννο απλά ότι είναι στην οπτική ευθεία ματιού-καννης δύσκολα ξεφεύγει ενώ με το αεροβόλο πρέπει κανείς να υπολογίζει τη βαλιστική τροχιά ( δεν έχει πάντα άπνοια ) να το πετύχει σε βολική τοποθεσία για να του ρίξει .... είναι πολλές οι παράμετροι που δυσκολεύουν τη θηρά με αεροβόλα, το θέμα είναι ότι νομοθετούν πάντα οι άσχετοι με το εκάστοτε αντικείμενο για λογαριασμό μας. Σημασία έχει όλοι όσοι ασχολούνται με το κυνήγι ( εγώ είπα να ασχοληθώ μόνο αν μπούν τα ραβδοτά στο παιχνίδι!! ) να καταλάβουν ότι πρέπει να μην χτυπάνε ότι κινήται και να αφήνουν κάποια θηράματα να ξεφεύγουν για να μη διαταράσσεται η ισορροπία και να μη διαμαρτυρόμαστε μετά ότι δεν έχει θήραμα.
Νομίζω πως πολλοί από εσάς κρύβεσται πίσω από το δάχτυλό σας!Το θέμα υπάρχει ακριβώς για να αναδείξει το ποσοστό των ανθρώπων που επιθυμούν το κυνήγι με τα αεροβόλα.Εγώ δεν είμαι κυνηγός αλλά δεν είμαι ενάντια στο κυνήγι. Αυτό που προκύπτει πολλές φορές όμως είναι πως δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία.Όσοι υποστηρίζουν το κυνήγι ή το κυνήγι με αεροβόλα ειδικότερα θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι που θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ τέτοιες συμπεριφορές.Είναι δυνατό να διατυμπανίζουμε πως ρίχναμε σε οικόσιτο γουρούνι και από το λίπος οι βολίδες εξοστρακιζόντουσαν ή οτι μετά από 5 βολές η βολίδα δε διαπερνούσε το κρανίο. Είναι δυνατό να σκέφτεται κάποιος οτι θα θανατώσει ένα γουρούν για φαγητό με αεροβόλο; Προσωπικά θεωρώ πως δε χρειάζονται οι κανόνες ενός φόρουμ για να κράξεις μια τέτοιτα συμπεριφορά.Κάθε σωστός κυνηγός γνωρίζει πως επιδιώκεται ο ακαριαίος θάνατος για τα θηράματα του. Φυσικά το παράδειγμα δεν αφορά κυνήγι αλλά αυτή η άθλια συμπεριφορά παραμένει.Επομένως δεν υπάρχει τίποτα κακό με το θέμα, το θέμα υπάρχει για να εκφράσουμε τους λόγους που θα θέλαμε ή όχι να επιτραπεί το κυνήγι και όχι για να κάνουμε φιγούρα για τυχόν λαθροθηρίες οπότε αφήστε τα μελοδράματα κατά μέρος.
Ο χαρακτηρισμός μπορεί να έχει καταργηθεί, όχι όμως και η ζημιά που κάνουν τα κορακοειδή ή και τα κουνάβια, αλεπούδες αγριοκούνελα. Εδώ δεν επιτρέπουν να χτυπήσεις αρουραίους καλά καλά!