Καλημερα κ απο εμενα.Για να καταλαβω γιατι εχω μπερδευτει.Αν αγορασω απο site (εξωτερικου) red dot για αεροβολο πιστολι,θα εχω προβλημα με ΕΛΤΑ,τελωνειο κτλ.?
Αγαπητοί φίλοι,σήμερα δοκιμάσθηκε κάτι νέο στο ΤΤΤ.Αφαίρεσα την διoπτρα και τοποθέτησα ένα red-dot με 42mm φακό.Η αλλαγή έγινε για τους εξής λόγους:Πρώτος λόγος είναι η νομιμότητα του red dot,αφού επειδή δεν καταδεικνύει,φωτίζει ή μεγεθύνει τον στόχο είναι καθ'όλα νόμιμο.
Αγαπητέ ianos,δυστυχώς ή ευτυχώς,στους νόμους δεν υπάρχει "...ισχύουν περίπου τα ίδια...".Οι συσκευές red dot εφ'όσον δεν μεγεθύνουν ή φωτίζουν το στόχο,δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που εμπίπτουν οι διoπτρες και τα laser.Βέβαια επειδή δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος(καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα το σχετικό θέμα νομιμότητας διαφόρων σκοπευτικών συσκευών,εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια κάθε ελεγκτικού οργάνου),αύριο πρωί-πρωί,θα απευθύνω σχετική ερώτηση στον συλλογό μου,στην ΣΚΟΕ και το Αστυνομικό Τμήμα της συνοικίας μου.Ευτυχώς επειδή ανήκω στους τυχερούς που έχουν βεβαίωση για διoπτρα ήδη,ακόμα και να χρειασθεί και το red dot απλά θα το προσθέσω και αυτό στην βεβαίωση.
Αγαπητοί φίλοι,σήμερα δοκιμάσθηκε κάτι νέο στο ΤΤΤ.Αφαίρεσα την διoπτρα και τοποθέτησα ένα red-dot με 42mm φακό.Η αλλαγή έγινε για τους εξής λόγους:Πρώτος λόγος είναι η νομιμότητα του red dot,αφού επειδή δεν καταδεικνύει,φωτίζει ή μεγεθύνει τον στόχο είναι καθ'όλα νόμιμο.Δεύτερος λόγος είναι ότι το όπλο ελάφρυνε ακόμα περισσότερο,δίνοντας την ευκαιρία στον σκοπευτή για ακόμα περισσότερες ώρες χρήσης(έκανα σήμερα περίπου 1000 βολές από όρθια στάση).Τρίτος λόγος είναι ότι επειδή στην ουσία πρόκειται για παραλλαγή ανοικτών σκοπευτικών,σύν τον βαθμό δυσκολίας ότι δεν είναι σταθερή η σκόπευση σαν τα ανοικτά σκοπευτικά,αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με αποτέλεσμα την επιδίωξη αυστηρότερης προπόνησης.Σε δοκιμές μέχρι τα 40m λειτουργεί υποδειγματικά μιάς και σε στόχο μεγέθους κουτιού αναψυκτικού είχα επιτυχία 6/10.Μία πολύ καλή,προσιτή λύση(για τον μέσο όρο της αγοράς,μιάς και υπάρχουν red-dot και με 400€!!)για γρήγορη αλλά όχι πρόχειρη σκόπευση,που αν προπονηθεί κάποιος σωστά δεν υστερεί καθόλου με άλλου είδους σκοπευτικά.Σε groupάρισμα στα 15-20m από θέση benchrest,πέτυχε συγκεντρώσεις της τάξης των 8cm,επίδοση πραγματικά πολύ καλή(θέλω να πιστεύω).Επίσης να σημειώσω ότι το σκοπευτικό ρυθμίζεται καθ'ύψος και διεύθυνση όπως ακριβώς και οι τηλεφακοί και το σπουδαιότερο ότι ύστερα από 1000 βολές δεν ξερυθμίστηκε και επίσης δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους κραδασμούς.