Διαβασα σχεδον ολα τα ποστ αυτου του νηματος, και θα ήθελα να συνοψισω αυτα που καταλαβα προκειμενου να μου πειτε αν ... τα καταλαβα σωστα:1. επιτρεπεται να εχω αεροβολο, αλλα απαγορευται να βγει απο το σπιτι μου
2. απαγορευεται η χρηση οφθαλμιδας, εκτός και αν υπαρχει ειδικη αδεια απο την αστυνομία.
3. Επιτρεπεται η σκοποβολή (για κυνηγι δεν με ενδιαφερει καν), μονο σε σκοπευτηρια. Δηλαδη αν εξασκω σκοποβολή μεσα στην αυλή μου, μπορει καποιος γειτονας να με καταγγειλει;
και η ερωτηση ειναι αν απαγορευεται να βγει το αεροβολο απο το σπιτι, πως θα παω στο σκοπευτηριο; Καπου γραφτηκε ότι αν εχω το οπλο λυμενο (τι σημαινει λυμενο;), την διοπτρα εκτος οπλου (καλυτερα να μην υπαρχει καν), το οπλο σε θηκη κλειδωμενη και η θηκη στο πορτμπαγκαζ, τα βολακια σε αλλη θεση κλπ κλπ, ΜΠΟΡΕΙ (αναλογα την διαθεση του οργανου) και να μην σε πανε αυτοφωρο....Τελικα, υπαρχει καποιος μαγικός (απο ότι φαινεται) τροπος, ώστε να παω εστω στο σκοπευτηριο χωρίς να διακινδυνευω, σε μικρό ή μεγαλο ποσοστο, να βρεθω στο κελί 33?
Στις διοπτρες απαγορευεται η ΚΑΤΟΧΗ χωρις αδεια. Οποτε οπου και να την εχεις, και σε ενα συρταρι σπιτι σου, το ιδιο ειναι.Επαφιεσαι στην καλη θεληση ή/και την αγνοια του αστυνομικου.
δεν το ξερα συγνωμη...με την ιδια λογικη ομως 8α επρεπε να απαγορευονται και τα μονοκυαλα τα spotting scopes και γενικοτερα τα κυαλια...η μαγικη λεξη στην προταση ειναι "λογικη",,, καταλαβαινω οτι αναπαραγω χιλιοειπωμενα πραγματα αλλα τι να κανω...δηλαδι αν ενα spotting scope εχει σταυρονημα 8εωρειται απαγορευμενο?