Παράθεση από: Einhorn στις 04 Αυγούστου, 2008, 22:31:30 μμΑπό οσο έχω διαβάσει οι περισσότεροι στη γεμίζουν έτσι και αλλιώς στα 200 bar. Το θέμα είναι πως κατά τη γνώμη μου η τρόμπα είναι καλύτερη λύση. Κατ'αρχάς αν δεν αφήνεις τη πίεση του αεροβόλου να πέφτει πολύ χαμηλά, δηλαδή τη γεμίζεις μετά από κάθε 40 βολές περίπου, με 6 έως 10 τρομπαρισιές είσαι πάλι γεμάτος και κυρίως αυτόνομος χωρίς εξαρτήσεις. Παράλληλα κουβαλάς μαζί σου κι ένα ελατηρίου και οταν βαρεθείς τη τρόμπα καταπιάνσαι με αυτό .Με 10 τρομπαρισιες 40 βολες??Σε τι ενεργεια?Ρωταω γιατι καποιον που ειχα ρωτησει στο σκοπευτηριο μου ειχε πει για 3 τρομπιες η ατμοσφαιρα.Σε μεγαλες ενεργειες χανεις καμια 10 ατμοσφαιρες στη βολη, δηλαδη μιλαμε για πολυ τρομπαρισμα αν ισχυει αυτο που μου ειχε πει.Γιαυτο δεν ειχα σκεφτει να αγοράσω.
Από οσο έχω διαβάσει οι περισσότεροι στη γεμίζουν έτσι και αλλιώς στα 200 bar. Το θέμα είναι πως κατά τη γνώμη μου η τρόμπα είναι καλύτερη λύση. Κατ'αρχάς αν δεν αφήνεις τη πίεση του αεροβόλου να πέφτει πολύ χαμηλά, δηλαδή τη γεμίζεις μετά από κάθε 40 βολές περίπου, με 6 έως 10 τρομπαρισιές είσαι πάλι γεμάτος και κυρίως αυτόνομος χωρίς εξαρτήσεις. Παράλληλα κουβαλάς μαζί σου κι ένα ελατηρίου και οταν βαρεθείς τη τρόμπα καταπιάνσαι με αυτό .
Διαβαζοντας αυτο το θεμα, και μην εχοντας ουτε καν δει ενα οπλο PCP απο κοντα, μου γενναται ενα ερωτημα, το τρομπαρισμα απετει μεγαλη μυικη δυναμη? Ειναι κατι δυσκολο η οχι? Το ρωταω αυτο γιατι σε φωτογραφιες που βλεπω τις αναλογες τρομπες, ειναι τοσο λεπτες που δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι η λειτουργια τουςΕυχαριστω,Λευτερης
φίλε feugatos οι φιάλες κατάδυσης είναι 232 bar και 300 bar. όμως κανείς δεν γεμίζει φιάλες πάνω από 230 γιατί είναι επικίνδυνο (αντε να βρείς κανένα να στην γεμίσει με 240 αλλά θα είναι ζεσταμένη η φιάλη και πάλι 230 θα κατέβει η πίεση όταν κρυώσει). τώρα η σκέψη σου με το άδειασμα είναι της είναι σωστή. εάν κάνεις μερικά γεμίσματα (οχι ένα) τότε η πίεση θα πέσει αλλά αυτό εξαρτάται και απο την χωρητικότητα της φιάλης. αν πάρεις μια δεκάλιτρη στα 232 και για να γεμίσεις την μιά φιάλη του ΗΤ 100 στα 200 bar με χωρητικότητα 0.175 λίτρα φαντάσου πόσα γεμίσματα θα κάνεις και η πίεση στην φιάλη κατάδυσης δεν θα άλλάξει σημαντικά. τώρα η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μια φιάλη κατάδυσης και κάθε λίγα χρόνια χρειάζεται μια συντήρηση αξίας 35 ευρώπερίπου.άλλωστε αν δεν έχει συντηρηθεί κανένα μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του και τον πελάτη δεν θα στη γεμίσει. ελπίζω να βοήθησα
Παράθεση από: gpapado στις 04 Αυγούστου, 2008, 19:58:33 μμφίλε feugatos οι φιάλες κατάδυσης είναι 232 bar και 300 bar. όμως κανείς δεν γεμίζει φιάλες πάνω από 230 γιατί είναι επικίνδυνο (αντε να βρείς κανένα να στην γεμίσει με 240 αλλά θα είναι ζεσταμένη η φιάλη και πάλι 230 θα κατέβει η πίεση όταν κρυώσει). τώρα η σκέψη σου με το άδειασμα είναι της είναι σωστή. εάν κάνεις μερικά γεμίσματα (οχι ένα) τότε η πίεση θα πέσει αλλά αυτό εξαρτάται και απο την χωρητικότητα της φιάλης. αν πάρεις μια δεκάλιτρη στα 232 και για να γεμίσεις την μιά φιάλη του ΗΤ 100 στα 200 bar με χωρητικότητα 0.175 λίτρα φαντάσου πόσα γεμίσματα θα κάνεις και η πίεση στην φιάλη κατάδυσης δεν θα άλλάξει σημαντικά. τώρα η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μια φιάλη κατάδυσης και κάθε λίγα χρόνια χρειάζεται μια συντήρηση αξίας 35 ευρώπερίπου.άλλωστε αν δεν έχει συντηρηθεί κανένα μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του και τον πελάτη δεν θα στη γεμίσει. ελπίζω να βοήθησαΥπάρχει δυνατότητα να γεμίζει η φιάλη του pcp από συμπιεστή αέρα (κονφλερ, όπως αυτα που έχουν βενζινάδικα);;;
Εκτός και αν φέρεις απο Αμερική ένα Shoebox που δέχεται χαμηλή πίεση από κοινό συμπιεστή και την ανεβάζει στα 300 bar.