Μονοκυαλο με mildot, και ρυθμιστικα.. Ναι οκ.
Οσο εμεις δεν μπορουμε να εχουμε τιποτα καποιοι αλλοι εχουν άλλη άποψη.http://www.zougla.gr/kosmos/article/xoris-periorismous-i-oploforia-entos-tou-panepistimiou-sto-koloranto
Και μην ξεχνάτε ο νόμος απογορεύει <<Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα,ως και εξομοιωτές σκοποβολής>>.οπότε και τα ανοικτά σκοπευτικά.
Δεν είναι λύση το κρύψιμο, αλλά απεναντίας κακή και επιζήμια συμπεριφορά. Θα πρέπει να απαιτήσουμε την αλλαγή του νόμου. Ο γελοίος νόμος με τις δίοπτρες επιβλήθηκε πιθανότατα επειδή το 2009 βρέθηκε όπλο με διόπτρα απέναντι απο το σπίτι του τότε πρωθυπουργού! Για αυτό το νόμο θα έπρεπε να γίνουν μηνύσεις κατα του ελληνικού κράτους και να κατέφευγαν οι χρήστες-εταιρείες στην Ευρωπαική Ένωση, όπου φυσικά επιτρέπονται. Για τους Έλληνες επιχειρηματίες που φυσικά τις πουλάνε κανονικότατα στα μαγαζιά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα αφού αυτοί θέλουν να κάνουν αρπαχτές και δεν νοιάζονται για κάτι άλλο. Την ίδια στιγμή που απαγορεύονται οι διόπτρες, οι δολοφονίες με πυροβόλα όπλα, τα μαχαιρώματα και οι βιασμοί πάνε σύννεφο σε καθημερινή βάση. Πραγματικά ντρέπομαι για την κατάντια του δήθεν ελληνικού κράτους το οποίο μόνο ελληνικό δεν είναι, αλλά και πάντοτε στρέφεται εναντίον των Ελλήνων πολιτών. Είτε λοιπόν απαιτούμε την αλλαγή του νόμου και καταφεύγουμε στην Ε.Ε, είτε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απλά τα πράγματα.
Eγώ που έκανα μια βόλτα από την ΓΑΔΑ πήρα την απάντηση οτι για να έχω διόπτρα και μάλιστα σε αεροβόλο όπλο πρέπει να είμαι γραμμένος σε σκοπευτικό σύλλογο,να έχω κάνει τουλάχιστον 6 αγώνες σε άθλημα το οποίο απαιτεί την χρήση διόπτρας και μετά με τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να πάω στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας και να κάνω μια αίτηση για χορήγηση άδειας κατοχής διόπτρας την οποία θα την δηλώσω μαζί με το όπλο που θα την χρησιμοποιώ.Και όλα προφορικώς...Τα συμπεράσματα δικά σας....