Αποστολέας Θέμα: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 129845 φορές)

Αποσυνδεδεμένος troopsofdoom

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 45
Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« στις: 24 Μαρτίου, 2008, 13:23:13 μμ »
Το βρήκα σήμερα. Δεν ξέρω αν το έχετε υπ' όψιν σας αλλά εμένα με εντυπωσίασε αρκετά...

http://www.crosman.com/site/custom_store

Υ.Γ: ένας ακόμη λόγος για να βρούμε πως γίνονται οι εισαγωγές αεροβόλων απο Αμερική...
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου, 2008, 22:23:38 μμ από Einhorn »

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #1 στις: 26 Μαρτίου, 2008, 11:42:08 πμ »
μόνο που πρέπει να βρεις καποιο κατάστημα που να τα εχει ακομη και αν θες να τα εισαγεις και αυτο γιατι το site της crosman ειναι κατηγορηματικο στο οτι δεν πουλαει τιποτα εκτος ΗΠΑ (και εκει με περιορισμους για καποιες πολιτειες!)

Αποσυνδεδεμένος tolis

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 86
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #2 στις: 27 Μαρτίου, 2008, 00:29:31 πμ »
ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ CROSMAN ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΜΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΜΑΝ ΝΑ ΒΡΩ ΜΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ.

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #3 στις: 19 Μαΐου, 2008, 11:16:28 πμ »
Κατά το παραμφερές θέμα της Ευρωπαϊκης αγοράς, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν τα προβλήμτα που έχουν αντιμετωπίση κάποιοι ή όχι από παραγγελίες που έχουν γίνει από την Αμερική.
Είμαι σίγουρος οτι εδώ θα είναι περισσότερες οι δυσκολίες (υπάρχει ήδη μια αναφορά αν δε κάνω λάθος), και σε κάθε περιπτωση η πληροφόρηση θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο!

Φιλικά!

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #4 στις: 20 Μαΐου, 2008, 12:35:06 μμ »
Πριν λίγο καιρό είχα ακούσει κάπου -ή το είχα διαβάσει- για κάποιον που παράγγειλε από ένα Αμερικάνικο site μία διόπτρα.

Γνωρίζω πως σε γενικές γραμμές οι Αμερικάνοι δε στέλνουν τέτοιου είδους εξαρτήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Κάτι θυμάμαι ότι ανέφερε ήταν πως, αφού ελέγχθηκε –από το κατάστημα- πως η Ελλάδα δεν είναι σε λίστα κρατών που απαγορεύεται η πώληση τέτοιων προϊόντων ξεκίνησε τη διαδικασία παραγγελίας μέσα από το site.
Δεκαπέντε ημέρες μετά τον ειδοποίησε η εταιρεία courier οτι το δέμα έφτασε αλλά λόγω του οτι το τιμολόγιο ήταν μεγαλύτερης αξίας των 35,00€ έπρεπε να πληρωθούν οι σχετικοί δασμοί (κάτι που δεν ήξερα για παράδειγμα είναι ότι για να αγοράσει κάποιος από Αμερική πρέπει να πληρώσει δασμούς). Του είπαν να πάει από εκεί, να βρεί ένα εκτελωνιτή και να πληρώσει τα εκτελωνιστικά έξοδα ή να το αναλάβει η εταιρεία courier με συνεργαζόμενο εκτελωνιστή (με το σχετικό αντίτιμο πάντα) και να φτάσει στο σπίτι του το δέμα μετά από μια-δυό μέρες. Για να μπορέσουν να κάνουν τον υπολογισμό της αξίας των δασμών τον ρώτησαν τι περιείχε το δέμα. Αυτός τους είπε κατί σαν οπτικά ή κυάλια, και αυτοί του επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το τιμολόγιο που είχαν στα χέρια τους και αφού τον ενημέρωσαν με το ύψος των εκτελωνιστικών εξόδων, ξεκίνησε η διαδικασία και παρέλαβε το δέμα σπτίτι του. Από ότι έλεγε ήταν απείραχτο. Μάλλον ήταν κολόφαρδος!

Πρόσφατα διάβασα σε άλλο forum τη περίπτωση κάποιου ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τη παραγγελία διόπτρας που είχε κάνει από Αμερική. Συγκεκριμένα το παληκάρι μετά από αναμονή αρκετών ημερών τελικά ειδοποιήθηκε οτι ηρθε το δέμα αλλά κατά τον δεύτερο έλεγχο βρέθηκε να έχει μέσα προϊόν που απαγορεύεται και για να το παραλάβει πρέπει να τους πάει άδεια από τη ΓΑΔΑ και τιμολόγιο αγοράς. Όπως διάβασα αποφάσισε να μη πάει από εκεί και να επιστραφεί το δέμα. Τώρα τι έγινε με τα χρήματα του δε μάθαμε ποτέ.

Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να παραγγέλνεις από Αμερική για πολλους λόγους. Δε ξέρω αν σου έρχεται και φθηνότερα (αφου πληρώνεις δασμούς) σύν ότι απαγορεύεται και τελικά μπορεί να μη φτάσει και ποτέ στα χέρια σου.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Αυγούστου, 2008, 18:09:56 μμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #5 στις: 21 Μαΐου, 2008, 11:32:19 πμ »
Επίσης αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι που επιτρέπεται θα ζητησετε ΡΗΤΑ να αποσταλεί με το Αμερικάνικο ταχυδρομείο (USPS) και ΟΧΙ με εταιρεία courrier. Aυτο γιατι (προφανώς κατοπιν διακρατικής συμφωνιας) τον εκτελωνισμό σε περιπτωση που κρατηθεί το δεμα (συνηθως σταματονται δεματα αξίας >300-400 € ή ογκώδη η και δειγματοληπτικά) αναλαμβάνουν χωρίς κόστος υπάλληλοι των ΕΛΤΑ και καταβάλλετε μονο το ΦΠΑ (πληρωτέο στο ταχυδρομείο της περιοχής σας) ενω η courrier προσλαμβάνει εκτελωνιστη ο οποιος χρεωνει ως Ελληνας αετονύχης ζητάει τη μανα του και τον πατερα του

ΠΟΤΕ απαγορευμενα είδη απο Αμερικη.

Καλορίζικη η 3200 Στεφανε. Εξαιρετική αλλα (αν είναι ΑΟ) γράφεται ότι εστιάζει απο τα 25-30 μ και περα. Ισχύει ? Γραψε εντυπώσεις.

Δημητρης

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #6 στις: 21 Μαΐου, 2008, 11:49:09 πμ »
ενω η courrier προσλαμβάνει εκτελωνιστη ο οποιος χρεωνει ως Ελληνας αετονύχης ζητάει τη μανα του και τον πατερα του

δε διαφωνω μαζι σου επειδη ομως εχω αμεση επαφη με το χωρο (ο πατερας μου ειναι εκτελωνιστης) θα πρεπει να πω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που οι Αμερικανοι μας κοροιδευουν. Δηλαδη οταν εχουν αποστειλει 400 σκανδαλες και ξερουν ακριβως οτι δεν υπαρχει νομοθετικη ρυθμιση που να περιπλεκει την κατασταση τι κανουν;; Σου λενε τα χαρτια τα ξερουμε και τα εχουμε ετοιμα - τι αλλαζει; Ο παραληπτης - ο κωδικος παραγγελιας - ο κωδικος προϊοντος (προσοχη οχι η δασμολογικη κατασταση της σκανδαλης - παραμενει σκανδαλη και υποκειται στα ιδια φορολογικα μετρα) και τελος. Αρα ξερουν οτι θα κοστισει 10€ ας πουμε. Για αυτο πολλες φορες και μεσω ebay σου λενε δωρεαν μεταφορικα ή τα εχουν υπολογισει ηδη. Τα πληρωσε μονο ο πρωτος και ο δευτερος που αγορασε και μετα εγινε διαδικασια που φυσικα δεν εχει κοστος και για τους ιδιους...

Τωρα αν πας σε εναν εκτελωνιστη που πιθανοτατα δεν εχει πειρα απο οπλα και οτι αυτο συνεπαγεται καποιος - καπως θα πρεπει να τους πληρωσει εργατοωρες μελετης σε δασμολογια κλπ.

Και ολα αυτα επειδη απο το 1992 (ΕΟΚ και λοιπα) στα τελωνεια εκλεισαν τα γνωστα τοτε "Γραφεια Διατακτικών" που μπορουσες σαν εκτελώνιστης ή απλως πολιτης να ζητησεις εγγραφως ,αλλα δωρεαν ,να σε ενημερωσουν για το πως ακριβως θα πρεπει να εισαχθει το καθε προϊόν!!!

Βεβαια (και επειδη απο την αρχη ειπα οτι συμφωνω μαζι σου) ολα αυτα εκ των υστερων εχουν βρει το δρομο της εκμεταλευσης απο καποιους εκτελωνιστες αφου ως γνωστον σε καθε κλαδο υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαΐου, 2008, 11:50:43 πμ από pri3st »

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #7 στις: 21 Μαΐου, 2008, 14:12:10 μμ »

Θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις με βάση αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει ή ακούσει.

1) Οι Αμερικάνοι συνήθως σε τέτοια θέματα είναι απολύτως τυπικοί. Αυτό όμως αφορά κυρίως ότι έχει να κάνει με τη χώρα τους. Από τη στιγμή που το οποιοδήποτε προϊόν βγαίνει νόμιμα από τη χώρα τους σταματάει να τους αφορά η εξέλιξη. Έχω ακούσει πως σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένουν το πράσινο φώς από το δικό τους Υπουργείο Εμπορείου. Εδώ να σημειώσω ότι από πολιτεία σε πολιτεία μπορεί να αλλάζουν οι νόμοι.
2) Εγώ πίστευω ακράδαντα οτι στο τελωνείο η τυπική διαδικασία –εκτός ελάχιστων περιπτώσεων- είναι ο έλεγχος των δεμάτων αναλόγως τιμής και μεγέθους. Σε πρώτο βαθμό μπορεί να δεχθούν αυτά που τους λές φραστικά αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα ελεγχεί το δέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαΐου, 2008, 12:50:46 μμ από j0hn »

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #8 στις: 21 Μαΐου, 2008, 14:29:21 μμ »
Φίλε stealth-Δημήτρη τι κάνεις; Ελπίζω καλά!
Για τις διόπτρες της Bushnell θα γράψω θέμα στην ενότητα Ανασκοπήσεις σήμερα και όλας.

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #9 στις: 21 Μαΐου, 2008, 14:29:36 μμ »
Ο ελεγκτης ειναι κρατικος υπαλληλος και οχι ελευθερος επαγγελματιας οπως ο εκτελωνιστης. Ο εκτελωνιστης παντα θα προσπαθει να σε εξυπηρετησει αφου προκειται να τον πληρωσεις.Το θεμα ειναι να εχει γνωση του αντικειμενου και να σου πει τι γινεται και τι οχι ή ποιες ακριβως επιβαρυνσεις θα εχεις ανα περιπτωση. Τελος σε αγορες ειδικα απο courriers δε γινονται συχνα ελεγχοι αφου καταλαβαινεται οτι δεν ειμαστε οι μονοι που παραγγελνουμε απο Αμερικη και τα δεματα καθημερινώς ειναι χιλιαδες. Αν τα εψαχναν ολα θα εκοβαν τα μισα και βαλε (σκεφθητε οτι ενα απλο cd player κανονικα πρεπει να πληρωσει φορο 35% ως συσκευη ενεργειακης κλασσης Α - ναι ναι το μικρο κιτρινο αυτοκολλητο που ολοι εχετε δει και λεει Laser Class A device).

stefplak

  • Επισκέπτης
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #10 στις: 23 Ιουνίου, 2008, 23:06:59 μμ »
ρε παιδια τελικα με βλεπω να παραγγελνω απο αμερικη οπλα.εαν τελικα δεν μπορεσω να τα φερω μεσω ενος συγγενους μου ωστε να πληρωσω τελωνειο....τι γινεται?επειδη θα φερω 2 αεροβολα θα κοστιζουν 410 ευρω...τοτε πως πανε οι χρεωσεις στο τελωνειο?(μιλαω για υτην την τιμη εφοσον απο την ιστιοσελιδα που θα τα παρω δεν δεχτουνε να μου τα στειλουνε αναφεροντας μικροτερη τιμη η να τα δηλωσουν σαν gift)....
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Οκτωβρίου, 2008, 14:59:17 μμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #11 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 21:23:57 μμ »
Σου συνιστω να μην το επιχειρήσεις. Προ πολλου καιρου είχα ρωτησει τους staightshooters για αγορα ενός Superten και η απάντηση τους ήταν ότι οι 2 άτυχοι ομοεθνείς μας που είχα παραγγείλει πριν απο μενα έιχαν τα οπλα τους στο τελωνείο για πολλούς μηνες μεχρι οι τελωνειακές ..... αρχες να αποφασίσουν τι θα γίνει με αυτα. Πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει ακόμα ......

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #12 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 23:28:49 μμ »
Αν το δέμα δεν ανοιχθεί κατά την άφιξη ίσως με την επιστροφή του στη USA πάρεις πίσω τα λεφτά σου. Αν ανοιχθεί ξέχνα και τα λεφτα και τα αεροβόλα! Και δε νομίζω το κόλπο με το gift να περάσει. Οι Αμερικάνοι όταν προκειται για όπλα -και το αεροβόλο τέτοιο είναι- ακόμα και εν αγνοία σου είναι τυπικοί! Οι αρχές θα είναι ενήμερες για το περιεχόμενο....
Ξέχνα την USA!

Αποσυνδεδεμένος tropos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 29
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #13 στις: 25 Ιουνίου, 2008, 15:53:30 μμ »
συμφωνω απολυτα!!!
και να μην ανοιχθει αν πας να το εκτελωνισεις σαν ιδιωτης τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα το ανοιξουν.
και το κοστος εκτελωνισμουαπο Αμερικη ισως ξεπερασει και το κοστος παραγγελιας! ασε που υπαρχουν κα χρεωσεις που δεν τις υπολογιζεις οπως το κοστος φακελλου, αποθηκευσης κλπ κλπ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Gamo CFX
Crosman 357 Revolver

Αποσυνδεδεμένος kostasgr

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 131
Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
« Απάντηση #14 στις: 21 Ιουλίου, 2008, 23:40:05 μμ »
Οσο αφορα την εισαγωγη δες το σχετικο θεμα στα Νομικα - Εισαγωγη Αεροβολου με Αδεια

Τωρα οσο αφορα την τιμη ισχυουν τα παρακατω:

Καταρχην θα πρεπει να κανεις την σχετικη μετατροπη του νομισματος (εδω απο USD σε EURO)
Μετα θα πρεπει να προσθεσεις τα μεταφορικα (προτεινω στην παραγγελια σου να βαζεις παντα και την σχετικη ασφαλεια δεματος)
Σε αυτη την συνολικη τιμη θα πληρωσεις επιπλεον τα παρακατω:
+19% ΦΠΑ
περιπου +21% εξοδα εκτελωνισμου / αποθηκης κλπ.

Αρα σε μια παραγγελια των 500€ + 90€ τα ταχυδρομικα με την σχετικη ασφαλεια
Συνολο  590€
θα πληρωσεις επιπλεον 590 * 1,40 (19%ΦΠΑ + 21% εξοδα εκτελωνισμου) = 236 €
Το συλονο θα ειναι 826

Γενικα μπορεις να υπολογιζεις ενα 40% παραπανω στην συνολικη τιμη και θα εισαι μεσα στο συνολικο κοστος.

Με εχουν ενημερωσει απο την γραμματεια του τελωνειου αερολιμενα Ελ. Βενιζελος οτι αντικειμενα με ποσα μεχρι 60€ δεν εκτελωνιζονται (δηλαδη δεν πληρωνεις το σχετικο χαρατσι)
π.χ. εχω φερει ενα boresighter και δεν πληρωσα τελωνειο

σε αντιθεση με ενα χρονογραφο που στοιχησε 150€ και για τον οποιο πληρωσα εξοδα εκτελωνισμου.

Συσκευασιες σε gift κλπ ανοιγονται - ελενχουν την αποδειξη αγορας και εκτιμουν την πραγματικη αξια. Αρα καθε ενεργεια παραπλανησης θα δρασει αρνητικα. (Εξαλλου τι gift θα ειναι κατι που ερχεται απο μαγαζι - και η δικαιολογια οτι το πληρωσε ο συγγενης μου στην Αμερικη αλλα το παρελαβα εγω - δεν πιανει (η καλυτερα θα εισαι στην καλη διαθεση του ελεγχοντα))

Επειδη ομως θα φερεις αεροβολο και θα το σταματησουν εστω και αν κανει 50€ τα εξοδα αναγκαστικα θα τα πληρωσεις.

Το συμπερασμα:
Εξοδα εκτελωνισμου +40% τις τελικης αξιας (αγορας + μεταφορικα)
Σε αντικειμενα που διακινουνται ελευθερα πληρωνουμε για ποσα μεγαλυτερα των 60€
Σε αντικειμενα που θελουν αδεια πληρωνουμε ανεξαρτητως ποσου.

Τα παραπανω ορια αλλαζουν κατα καιρους.
Εαν θελετε να μαθετε ακριβως ποιο ειναι το τωρινο ποσοστο τοτε μπορειτε να καλεσετε στα:

Customs / Τελωνείο 3542143-5, Φαξ 210 3542331 (Γραμματεία)
Customs / Τελωνείο 3542131 (Τμήμα Τελωνειακών Διαδικασιών)

Φιλικα Κωστας..
-----------------
Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει :-)