και αφού δεν έχει αλλάξει κάτι, πως τέτοιο, συγχωρέστε με , ξεσάλωμα;
Παράθεση από: miltosri στις 15 Νοεμβρίου, 2012, 11:19:08 πμκαι αφού δεν έχει αλλάξει κάτι, πως τέτοιο, συγχωρέστε με , ξεσάλωμα;Εδω ολα εχουν καταλυθει πια στο ανυπαρκτο κρατος μας ...το δικο μας το ξεσαλωμα τους μαρανε Το χωριο μας καιγονταν και το μ#%^* χτενιζονταν λεει ο σοφος λαος
High ειδικα αν εχει την παραλλαξη μπροστα.
Πολύ καλή δουλειά!!! συγχαρητήρια και μπράβο για το κόπο σου φιλε harry 22!!!Μπορείς να γράψεις και για τη διαφορά FFP και SFP.Μετά είναι και η ανάλυση στα διάφορα σταυρονήματα πχ 30/30, mil dot, moa, bdc κλπ επίσης παίζει ρόλο και το εύρος του οπτικού πεδίου που πάει αντιστρόφως ανάλογα με τη μεγένθυση της εκάστοτε διόπτρας.και τέλος τους τύπους για αποστασιομέτρηση και διορθώσεις... (Αυτά θυμάμαι μεχρι τωρα)Θα τα εγραφα εγώ αλλά θα πρεπει να περιμένουν οι φίλοι μέχρι το σαββατοκύριακο για να βρω λίγο χρονο.Μ άρεσε πολύ το θέμα σου και είμαι προθυμος να βοηθήσω στο να καλυφθουν κάποια πεδία του θέματος διοπτρα αν χρειαστεί.Και πάλι 1000 μπράβο !
Ας γράψει κάποιος που ξέρει και είναι γνώστης τι είναι τελικά οι διόπτρες FFP και SFP γιατί εγώ την πάτησα και πήρα μια διόπτρα που δεν ξέρω τι κάνει, απλά όπως και οι περισσότεροι την χρησιμοποιούμε σαν bullet drop ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα, τα mil dots και τα άλλα μπλιμπλίκια που έχουν οι διόπτρες πάνω μας βοηθούν να βρούμε την απόσταση από τον στόχο καθώς και άλλα πράγματα. Εάν λοιπόν ξέρεις την απόσταση και τα grain από το pellet σου μπορείς να βρεις είτε από ειδικά προγράμματα σε υπολογιστές είτε από τα specs που έχει στο internet και το elevation και το windage. π.χ εάν ξέρω ότι έχω έναν στόχο διαμέτρου 10cm και με ζοομ 1Χ πιάνει στην διόπτρα μου 1 mil dot τότε ο στόχος είναι στα 100 μέτρα. Τέλος πάντων θα ήθελα πάντως μια ανάλυση από κάποιον έμπειρο γιατί κάποια πράγματα είναι κινέζικα για μένα καθότι νέος στο άθλημα, όπως και ωραίο θα ήταν να υπάρχει και μία ανάλυση για τα ανοιχτά σκοπευτικά.
Παράθεση από: sparkie στις 15 Φεβρουαρίου, 2013, 01:34:09 πμΑς γράψει κάποιος που ξέρει και είναι γνώστης τι είναι τελικά οι διόπτρες FFP και SFP γιατί εγώ την πάτησα και πήρα μια διόπτρα που δεν ξέρω τι κάνει, απλά όπως και οι περισσότεροι την χρησιμοποιούμε σαν bullet drop ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα, τα mil dots και τα άλλα μπλιμπλίκια που έχουν οι διόπτρες πάνω μας βοηθούν να βρούμε την απόσταση από τον στόχο καθώς και άλλα πράγματα. Εάν λοιπόν ξέρεις την απόσταση και τα grain από το pellet σου μπορείς να βρεις είτε από ειδικά προγράμματα σε υπολογιστές είτε από τα specs που έχει στο internet και το elevation και το windage. π.χ εάν ξέρω ότι έχω έναν στόχο διαμέτρου 10cm και με ζοομ 1Χ πιάνει στην διόπτρα μου 1 mil dot τότε ο στόχος είναι στα 100 μέτρα. Τέλος πάντων θα ήθελα πάντως μια ανάλυση από κάποιον έμπειρο γιατί κάποια πράγματα είναι κινέζικα για μένα καθότι νέος στο άθλημα, όπως και ωραίο θα ήταν να υπάρχει και μία ανάλυση για τα ανοιχτά σκοπευτικά. Διάβασε εδώ για FFP και SFP: http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,7158.0.htmlΠές μου τι διόπτρα έχεις και τι σύστημα(Μετρικό ή αυτοκρατορικό) χρησιμοποιείς για να κάνω ένα παράδειγμα βασισμένο στο οπτικό σου εδώ στο θέμα.
Στα αγγλικά Λέγεται metric και imrerial...