....γιατί Ηλία προφανώς οι περισσότεροι αεροβολάδες, εαν πάρουν την άδεια τέλος και η ουσιαστική ενασχόλιση με το running target... Θα κάνουν μόνον τα τυπικά για την διατήρηση της άδειας, όπως συμβαίνει στην πρακτική, οπότε ούτε σοβαρή ενασχόλιση, προσέλευση, ανταγωνισμός, ανάπτυξη του αθλήματος στο τέλος-τέλος... Και θα ξαναείμαστε στο ίδιο σημείο να αναρωτιόμαστε για τα προφανή....
Shadow εισαι ρομαντικος και συ ε? (μη μου θυμωσεις κομπλιμεντο ειναι)
Δυστυχώς ή ευτυχώς ΜΟΝΟ η ημιπαρανομία με τις κατάλληλες πιέσεις, αποδείξεις, παροτρύνσεις κ.τ.λ. ΙΣΩΣ... φέρει μια κάποια λύση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς λόγια.
Παράθεση από: Einhorn στις 17 Ιανουαρίου, 2011, 14:40:50 μμΔυστυχώς ή ευτυχώς ΜΟΝΟ η ημιπαρανομία με τις κατάλληλες πιέσεις, αποδείξεις, παροτρύνσεις κ.τ.λ. ΙΣΩΣ... φέρει μια κάποια λύση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς λόγια. Πολύ καλά τα λές φίλε "Einhorn", δυστυχώς όμως, το νόημα βρίκεται στην αλήθεια που υπάρχει μέσα σ' αυτές τις δυό σου προτάσεις......Το ρίσκο και η έννοια της "ημιπαρανομίας" με προβληματίζει, μια που σημαίνει οτι βασίζεσαι πάντα στη .....διακριτική ευχέρια του καθενός να σε πατήσει.....(μην πώ τίποτε άλλο...απρεπές για το φόρουμ).Και προσωπικά νομίζω οτι οι τοπικοί - εθνικοί καρεκλοκένταυροι παρ' όλες τις ανομίες τους, βασίζονται ακριβώς πάνω σ' αυτό τον όρο (ημιπαρανομία) για να μη σε κάνουν ποτέ νόμιμο....Γι αυτό και εγώ προτιμώ να λέω οτι δεν είμαστε .....ημιπαράνομοι, αλλά νόμιμοι σύμφωνα με το διεθνές ή Ευρωπαϊκό αν θέλεις ( )δίκαιο, μια που έτσι καλύπτουν και αυτοί τα διάφορα......Όμως και πάλι, δυστυχώς, το αρχικό νόημα δεν αλλάζει......
Συνφορουμίστα Shotgun, βλέπω την εμμονή σου να μη δώσει ο έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα λεπτό του ευρώ για το δικό μας χόμπυ. Να σε πληροφορήσω ότι για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολύμπιακού που έγινε πριν λίγες μέρες στη Θεσ/νίκη ξοδεύτηκαν 350.000 ευρώ για την αστυνόμευσή του. Γιατί πρέπει να πληρώνω εγώ για τις επιχειρήσεις αλλά αυτές όχι? Δεν περιμένω απάντηση, μια σκέψη έκανα... εξάλλου είμαστε εκτός θέματος...
Μάλλον άρτος και θεάματα που λέγανε και οι φίλοι μας οι Ρωμαίοι, γιατί αθλητισμός δεν είναι.
Παράθεση από: OneShot στις 14 Φεβρουαρίου, 2011, 22:45:23 μμΜάλλον άρτος και θεάματα που λέγανε και οι φίλοι μας οι Ρωμαίοι, γιατί αθλητισμός δεν είναι....γι΄αυτό έγραψα αθλητισμός και τζόγος
Να καταθέσω μια ιδέα για μια πιθανή οδό για την νομιμοποίηση των σκοπευτικών στα αεροβόλα. Όπως έλεγα και στο νήμα για τα πιστόλια, το IPSC (το οποίο είναι άθλημα της ΣΚΟΕ) προβλέπει την χρήση διόπτρας σε τυφέκια, καθώς και την χρήση αεροβόλων (action-air), τύπου airsoft βέβαια αλλά δεν έχει σημασία καθώς δεν υπάρχει διάκριση στην Ελλ. νομοθεσία. Οπότε εάν δημιουργηθεί για παράδειγμα ένα παρακλάδι IPSC-Action-Air σε κάποιον υπάρχοντα σύλλογο αεροβόλου (ή έστω ένας νέος σύλλογος) δεν θα μπορεί λογικά να διεκδικήσει το δικαίωμα των μελών του να φέρουν νόμιμα διόπτρες στα αεροβόλα τους;