Aγαπητε oldtimerBεβαίως οι ακριβες διόπτρες ξεδιπλώνουν αλλού τις χάρες τους,ειδικά στις μακρυνές βολές των πυροβόλων των 1500μ και άνω.Αλλά μιλάω πάντα για τον χώρο τον δικό μας και το παρομοιάζω σαν να αγοράζουμε μια φερράρι για να κινούμεθα στο κέντρο της Αθήνας.Αλλά διευκρίνησε μου σε παρακαλώ τι εννοείς όταν λες να ρίχνουμε στην ευθεία.Η διότρα να είναι ευθυγραμισμένη και να μην γέρνει ή ο στόχος μπροστά μας να είναι ευθεία και κάθετα.Γιατί εγω πιστεύω οτι κανένα απο τα 2 δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην βολή μας.
Καλα μην τα λες τοσο αποτομα Αλκη, θα χαρακτηριστει αθλημα αυτων που τα'χουν ...... Παιζουν και φθηνοτερα, Steyer πχ.
Οτι δηλαδη η στραβα βαλμενη διοπτρα δεν παιζει κανενα ρολο στην βολη μας οταν ειναι μηδενισμενη στον συγκεκριμενο στοχο.Εκει που θα διαφωνησω ειναι πως δεν υπαρχει ουτε σφαλμα, ακομα και στην ακραια περιπτωση η διοπτρα μας να εχει κλιση 45 μοιρες.Για τον απλουστατο λογο οτι ειναι σαν να περιστρεφουμε εναν σταυρο (νηματοσταυρο) γυρω απο το κεντρο του στοχου.
Φιλοι μου γεια σας Ας μην ξεφυγουμε απο το θεμα του νηματοσταυρου πριν ολοκληρωθουν οι αποψεις μας, για να εχουμε και ενα αποτελεσμα.Εμενα σε ενα μεγαλο μερος απο αυτα που ηθελα να πω με καλυψε ο Αλκης.Οτι δηλαδη η στραβα βαλμενη διοπτρα δεν παιζει κανενα ρολο στην βολη μας οταν ειναι μηδενισμενη στον συγκεκριμενο στοχο.Εκει που θα διαφωνησω ειναι πως δεν υπαρχει ουτε σφαλμα, ακομα και στην ακραια περιπτωση η διοπτρα μας να εχει κλιση 45 μοιρες.Για τον απλουστατο λογο οτι ειναι σαν να περιστρεφουμε εναν σταυρο (νηματοσταυρο) γυρω απο το κεντρο του στοχου.Σε καποιες περιπτωσεις μπορει και να μας βολεψει οταν η βολη μας ξεφυγει διαγωνια και να μηδενησουμε την διοπτρα μας με μια μονον κινηση.Γιατι ο νηματοσταυρος πλεον κινηται διαγωνια και οχι οριζοντια και καθετα.Το ιδιο ισχυει και για τα 20μ και για τα 40μ και για τις μακρυνοτερες βολες αρκει βεβαια καθε φορα να μηδενηζουμε την διοπτρα μας στον συγκεκριμενο στοχο. Ο λογος που πρεπει η διοπτρα μας να ειναι οριζοντια ειναι μονο ενας,να μπορουμε να κανουμε συνθετες βολες σε διαφορες αποστασεις,εκμεταλευόμενοι τα DOT χωρις να χρειαζεται καθε φορα να μηδενιζουμε την διοπτρα μας.
http://www.rapidairweapons.com/bm500.html