Να κανω μια ερωτηση το ΑΟ τι σημαινει?
...και με 4Χ ρίχνεις στα 25 και όχι μόνον, αλλά εαν θέλεις λεπτομέρεια μεγαλύτερη σε μικρούς στόχους τότε μιά 3-9Χ, ή 4-12Χ θα σε καλύψει περισσότερο. Φυσικά όσο μεγαλώνει η δυνατότητα του zoom, μεγαλώνει το βάρος και το μήκος αλλά όχι όπως εαν επιλέξεις > από 12Χ
Συνοπτικά να θυμάσαι πως η διόπτρα (όπως και το αεροβόλο) αποτελεί επένδυση.Εαν δεν έχεις τα χρήματα να πάρεις αυτο που θέλεις θα σου πρότεινα να μην πάρεις τίποτα και να περιμένεις να συμπληρώσεις για να πάρεις κάτι που θα σε καλύπτει.Έχε το νου σου και στις αγγελίες του forum, πολλές φορές εμφανίζονται πραγματικές ευκαιρίες.
Επανέρχομαι με μερικές ερωτήσεις ακόμα καθώς τις τελευταίες μέρες έκανα μια μικρή στροφή. Είχα καταλήξει στην Nikko Stirling Mountmaster 4-12x50AO αλλά σε μια στιγμή διαύγειας είπα να ψάξω για την αντοχή των Mountmaster σε δυνατά ελατηρίου. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ανησυχητικά με αρκετές αναφορές για σπασμένο σταυρόνημα, θόλωμα κλπ (ένας έγραψε ότι του έκαναν δωρεάν αναβάθμιση σε μια airking). Στο κατάστημα που θα έκανα την αγορά μου είπαν ότι σε 12ποδολίμπρες αεροβόλο δεν θα έχω πρόβλημα, αλλά στο X20 που νομίζω βγάζει από 15-18 (δεν το έχω μετρήσει) δεν ήξεραν αν θα αντέξει. Εντυπωσιακό πάντως που δεν προσπάθησε να μου την πουλήσει.Έχει κάποιος mountmaster σε δυνατό αεροβόλο ελατηρίου να δώσει τα φώτα του? Αν ναι πάνω κάτω πόσες βολές έχει κάνει μέχρι τώρα, αν δεν του έσπασε...Μέχρι νεοτέρας, κοιτάζω τις Hawke Sport HD AO. Από όσο θυμάμαι να διαβάζω εδώ, δεν θα έχω πρόβλημα με την αντοχή, έτσι? Ξέρετε στα πόσα μέτρα εστιάζει η 3-9x50 ή η 3-9x40? Φαντάζομαι δεν θα έχει διαφορά.Ευχαριστώ