Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.
Η μονη ασαφεια ειναι στην εφαρμογη.
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!