...μπράβο της μικρής ! ...luger42, του μικρού, του Αγίου άμα τάξεις και της γυναίκας...
Παράθεση από: alpha-63 στις 17 Φεβρουαρίου, 2013, 16:47:33 μμ...μπράβο της μικρής ! ...luger42, του μικρού, του Αγίου άμα τάξεις και της γυναίκας... Ξέρει, γιαυτο εμενα δεν μου τάζει τιποτα.
Λοιπόν η διόπτρα ήρθε για τα λεφτά της είναι super επιτέλους είδα φως στα 60 μέχρι τα 70+ μέτρα γιατί με τα ανοιχτά σκοπευτικά δεν έβλεπα που σκάει η βολή. Μου αρέσει να χτυπάω κουτάκια μετά τα 40 μέτρα βαριέμαι τα group και το σταθερό όπλο, άλλοι την βρίσκουν περί ορέξεως για τον καθένα, κολοκυθόπιτα, που λέει και ο σοφός λαός μας. Τώρα λοιπόν με την διόπτρα τα πράγματα άλλαξαν υπέρ μου, αυτό που παρατήρησα είναι πόσο απότομη είναι η πτώση των σφαιριδίων μετά τα 40 μέτρα τρελές αποκλείσεις ανά 5 μέτρα μην πω ανά δύο αλλά τέλος πάντων, έτσι λοιπόν εάν δεν είχα τα mil dots θα βάραγα ακόμα στον γάμο του καραγκιόζη, άσε που μπορεί να κατέβαζα και καμιά μπεκάτσα κατά λάθος και να είχα το κρίμα στο λαιμό μου. Αυτό που μένει τώρα είναι το μηδένισμα της διόπτρα και ρωτώ στα πόσα μέτρα να την μηδενίσω ?Εγώ λέω για τα μέτρα που ρίχνω να μηδενίσω στα 55 .... ο λόγος να κατεβάζω 2 με 2,5 mil dots (μπορεί και 3!!) σε αποστάσεις 10m γιατί το έχω αυτό μια πάω μακριά μια κοντά βίτσια είναι τι να κάνουμε.Υ.Γ: το δεξί μάτι κάπως το ένιωθα μετά την χρήση της διόπτρα ισχύει ή τυχαίο?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων ....
Υ.Γ: το δεξί μάτι κάπως το ένιωθα μετά την χρήση της διόπτρα ισχύει ή τυχαίο?
Παράθεση από: sparkie στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 01:05:37 πμΛοιπόν η διόπτρα ήρθε για τα λεφτά της είναι super επιτέλους είδα φως στα 60 μέχρι τα 70+ μέτρα γιατί με τα ανοιχτά σκοπευτικά δεν έβλεπα που σκάει η βολή. Μου αρέσει να χτυπάω κουτάκια μετά τα 40 μέτρα βαριέμαι τα group και το σταθερό όπλο, άλλοι την βρίσκουν περί ορέξεως για τον καθένα, κολοκυθόπιτα, που λέει και ο σοφός λαός μας. Τώρα λοιπόν με την διόπτρα τα πράγματα άλλαξαν υπέρ μου, αυτό που παρατήρησα είναι πόσο απότομη είναι η πτώση των σφαιριδίων μετά τα 40 μέτρα τρελές αποκλείσεις ανά 5 μέτρα μην πω ανά δύο αλλά τέλος πάντων, έτσι λοιπόν εάν δεν είχα τα mil dots θα βάραγα ακόμα στον γάμο του καραγκιόζη, άσε που μπορεί να κατέβαζα και καμιά μπεκάτσα κατά λάθος και να είχα το κρίμα στο λαιμό μου. Αυτό που μένει τώρα είναι το μηδένισμα της διόπτρα και ρωτώ στα πόσα μέτρα να την μηδενίσω ?Εγώ λέω για τα μέτρα που ρίχνω να μηδενίσω στα 55 .... ο λόγος να κατεβάζω 2 με 2,5 mil dots (μπορεί και 3!!) σε αποστάσεις 10m γιατί το έχω αυτό μια πάω μακριά μια κοντά βίτσια είναι τι να κάνουμε.Υ.Γ: το δεξί μάτι κάπως το ένιωθα μετά την χρήση της διόπτρα ισχύει ή τυχαίο?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων ....Θέμα συνήθειας είναι μην ανησυχείς....προσπάθησε να σημαδεύεις και με τα δυο μάτια ανοικτά...
Παράθεση από: goldwhisky στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 08:25:51 πμΠαράθεση από: sparkie στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 01:05:37 πμΛοιπόν η διόπτρα ήρθε για τα λεφτά της είναι super επιτέλους είδα φως στα 60 μέχρι τα 70+ μέτρα γιατί με τα ανοιχτά σκοπευτικά δεν έβλεπα που σκάει η βολή. Μου αρέσει να χτυπάω κουτάκια μετά τα 40 μέτρα βαριέμαι τα group και το σταθερό όπλο, άλλοι την βρίσκουν περί ορέξεως για τον καθένα, κολοκυθόπιτα, που λέει και ο σοφός λαός μας. Τώρα λοιπόν με την διόπτρα τα πράγματα άλλαξαν υπέρ μου, αυτό που παρατήρησα είναι πόσο απότομη είναι η πτώση των σφαιριδίων μετά τα 40 μέτρα τρελές αποκλείσεις ανά 5 μέτρα μην πω ανά δύο αλλά τέλος πάντων, έτσι λοιπόν εάν δεν είχα τα mil dots θα βάραγα ακόμα στον γάμο του καραγκιόζη, άσε που μπορεί να κατέβαζα και καμιά μπεκάτσα κατά λάθος και να είχα το κρίμα στο λαιμό μου. Αυτό που μένει τώρα είναι το μηδένισμα της διόπτρα και ρωτώ στα πόσα μέτρα να την μηδενίσω ?Εγώ λέω για τα μέτρα που ρίχνω να μηδενίσω στα 55 .... ο λόγος να κατεβάζω 2 με 2,5 mil dots (μπορεί και 3!!) σε αποστάσεις 10m γιατί το έχω αυτό μια πάω μακριά μια κοντά βίτσια είναι τι να κάνουμε.Υ.Γ: το δεξί μάτι κάπως το ένιωθα μετά την χρήση της διόπτρα ισχύει ή τυχαίο?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων ....Θέμα συνήθειας είναι μην ανησυχείς....προσπάθησε να σημαδεύεις και με τα δυο μάτια ανοικτά...Καλησπέρα φίλε Εγώ θα έβρισκα σε ένα βαλλιστικό πρόγραμμα το ζενίθ της τροχιάς του βλήματος που χρησιμοποιώ και θα μηδένιζα στο τελευταίο άνω dot (μετρώντας από το σταυρό προς τα πάνω) περίπου η απόσταση είναι τα 22 μέτρα μέχρι τα 27 κάπου εκεί ανάμεσα .Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι είτε κοντά είτε μακριά θα χρησιμοποιείς τα υπόλοιπα dots μέχρι το τελευταίο κάτω από το σταυρό χωρίς να χρειάζεσαι να κάνεις μια hold over στην απόσταση και μια hold under στην άλλη αφού σταθερά αναλογικά την απόσταση θα παίζεις (με σημείο μηδενισμού το τελευταίο dot μετρώντας από το σταυρό προς τα πάνω όπως είπα ) σε hold over σε όλες τις αποστάσεις .Δηλαδή προ σκόπευση και μόνο προς τα πάνω με όλα τα dot στη διάθεση σου. Συγγνώμη αν σας κούρασα και σας μπέρδεψα η κανω λαθος στις ορολογιες
Παράθεση από: ikuzusfanis στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 20:20:23 μμΠαράθεση από: goldwhisky στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 08:25:51 πμΠαράθεση από: sparkie στις 24 Φεβρουαρίου, 2013, 01:05:37 πμΛοιπόν η διόπτρα ήρθε για τα λεφτά της είναι super επιτέλους είδα φως στα 60 μέχρι τα 70+ μέτρα γιατί με τα ανοιχτά σκοπευτικά δεν έβλεπα που σκάει η βολή. Μου αρέσει να χτυπάω κουτάκια μετά τα 40 μέτρα βαριέμαι τα group και το σταθερό όπλο, άλλοι την βρίσκουν περί ορέξεως για τον καθένα, κολοκυθόπιτα, που λέει και ο σοφός λαός μας. Τώρα λοιπόν με την διόπτρα τα πράγματα άλλαξαν υπέρ μου, αυτό που παρατήρησα είναι πόσο απότομη είναι η πτώση των σφαιριδίων μετά τα 40 μέτρα τρελές αποκλείσεις ανά 5 μέτρα μην πω ανά δύο αλλά τέλος πάντων, έτσι λοιπόν εάν δεν είχα τα mil dots θα βάραγα ακόμα στον γάμο του καραγκιόζη, άσε που μπορεί να κατέβαζα και καμιά μπεκάτσα κατά λάθος και να είχα το κρίμα στο λαιμό μου. Αυτό που μένει τώρα είναι το μηδένισμα της διόπτρα και ρωτώ στα πόσα μέτρα να την μηδενίσω ?Εγώ λέω για τα μέτρα που ρίχνω να μηδενίσω στα 55 .... ο λόγος να κατεβάζω 2 με 2,5 mil dots (μπορεί και 3!!) σε αποστάσεις 10m γιατί το έχω αυτό μια πάω μακριά μια κοντά βίτσια είναι τι να κάνουμε.Υ.Γ: το δεξί μάτι κάπως το ένιωθα μετά την χρήση της διόπτρα ισχύει ή τυχαίο?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων ....Θέμα συνήθειας είναι μην ανησυχείς....προσπάθησε να σημαδεύεις και με τα δυο μάτια ανοικτά...Καλησπέρα φίλε Εγώ θα έβρισκα σε ένα βαλλιστικό πρόγραμμα το ζενίθ της τροχιάς του βλήματος που χρησιμοποιώ και θα μηδένιζα στο τελευταίο άνω dot (μετρώντας από το σταυρό προς τα πάνω) περίπου η απόσταση είναι τα 22 μέτρα μέχρι τα 27 κάπου εκεί ανάμεσα .Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι είτε κοντά είτε μακριά θα χρησιμοποιείς τα υπόλοιπα dots μέχρι το τελευταίο κάτω από το σταυρό χωρίς να χρειάζεσαι να κάνεις μια hold over στην απόσταση και μια hold under στην άλλη αφού σταθερά αναλογικά την απόσταση θα παίζεις (με σημείο μηδενισμού το τελευταίο dot μετρώντας από το σταυρό προς τα πάνω όπως είπα ) σε hold over σε όλες τις αποστάσεις .Δηλαδή προ σκόπευση και μόνο προς τα πάνω με όλα τα dot στη διάθεση σου. Συγγνώμη αν σας κούρασα και σας μπέρδεψα η κανω λαθος στις ορολογιες οχι καλα τα λες...νομιζω καταλαβα τι εννοεις ..αλλα καντο λιγο πιο απλα..ανεβαζεις η κατεβαζεις dot αναλογα με την αποσταση..?
Σωστός ο ikuzusfanis .Απλά αν θές να χρησιμοποιείς όλο το εύρος των μεγεθύνσεων μηδενίζεις τέρμα πάνω στη μέγιστη μεγέθυνση.Έτσι σε μια διόπτρα 3-12 πας και μηδενίζεις στο x10 τέρμα πάνω. με το που πάς στο x5 to zero εχει μεταφερθεί στη μέση του άνω μέρους του σταυρονήματος.Πρακτικά σε μια standard mil dot με 5 mils πάνω και άλλα 5 κάτω μηδενίζεις στο 5ο mil dot επάνω στο 10x. Aν τώρα το γυρίσεις στο x5 το zero είναι στα 2,5 mil dot επάνω από το κέντρο.Και κάθε mil τότε έχει 2πλάσια αξία.Δηλαδή αν στο x10 ένα mil έχει αξια 10cm στα 100m στο x5 ένα mil έχει αξια 20cm στα 100m.άρα αν μεταφράσουμε σε hold over στο x10 έχεις 5 πάνω και 5 κάτω σύνολο 10mils ενώ στο x5 έχεις (2,5*2=5 η διπλάσια αξία που λέγαμε...) άρα 5 πάνω και 5*2=10 κάτω Σύνολο 15 mils.