Ισως αυτη να ειναι η λυση που ψαχνουμε...εαν δημιουργηθούν αρκετοι συλογοι σε ΟΛΗ την χωρα, τοτε ισως γινει <ΝΟΜΙΜΗ> και η χρηση του αεροβολου...Εγω παντως ειμαι <μεσα> για καποιο συλογο στην περιοχη μου
Ως προς το θέμα του κυνηγιού με αεροβόλο προτιμώ να μην δοθεί άδεια ποτέ . Καλύτερα να υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα στα "μπαρούτια" και στα αεροβόλα ,έτσι ώστε να ξεχωρίζουμε από το σωρό . Το καλό για μένα είναι ότι ο χαρακτηρισμός " μόνο για σκοπευτική χρήση" είναι κάτι που θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη των "παράνομων" σκοπευτικών μας. Πιστεύω πως πιο εύκολα θα δοθεί άδεια διόπτρας έτσι , παρά αν ήταν κυνηγητική η χρήση τους . Από την άλλη , αν επιθυμούμε να επιτραπεί το κυνήγι για να μπορούμε άφοβα-νόμιμα να παίρνουμε τα βουνά , ας μου επιτραπεί να δηλώσω ότι αυτό δεν θα ήταν θέμα αν υπήρχαν σκοπευτήρια που θα μπορούσαν να δεχτούν τους φίλους του αεροβόλου. Η λύση δεν είναι τα βουνά , αλλά οργάνωση και μέσα από τους σκοπευτικούς συλλόγους , θα βελτιωθούν τα πράγματα . Υπομονή έρχεται και η ανάπτυξη …..
Πάρε μία smooth twist και αφαίρεσε το twist.
ο τρεχων νομος περι θηρας ειναι σαφης πανω στο μεσον.λει οτι η θηρευση επιτρεπετε μονο απο οπλα λειοκαννα!!!να κανω μια ερωτηση εδω???αν δηλαδη παρω ενα αεροβολο 6,35...ενα 7,62...ενα 357,,,και αφαιρεσω τις ραβδωσεις.. εχω ενα οπλο λειοκκανο σωστα???αρα μπορω να κυνηγησω.( με σωστες διαμορφωμενες μπυλιες θα ειναι χαρμα τουλαχιστον μεχρι τα 50-70 μετρα)το θεμα ειναι οτι το οπλο αυτο αν και δεν απαιτει δελτιο κατοχης μιας και ειναι αεροβολο..απο την στιγμη που θα ασκηθει θηρα... θα πρεπει να δηλωθει??? και αν ναι ως τι??? μα νομιζω ΩΣ κυνηγετικο λειοκκανο αεροβολο!!!!!! αρα ακομα και με τον υπαρχοντα νομο...ενα αεροβολο μπορει να περασει το παραθυρο του νομου...και να παει κυνηγι.ΝΑΙ ΝΑΙ ...γνωριζω η καθε τροποποιηση μπορει να κανει ενα οπλο λειοκαννο..παρανομο... αλλα η λειανση καννης..γιατι αυτο θα κανουμε... ειναι επιτρεπτη!!! και εχει γινει σε χιλιαδες κυνηγετικα οπλα χωρις κανενα νομικο θεμα επι της αλλαγης αυτης.... τι λετε? ακουω γνωμες!!! και τεχνικου βλητικου χαρακτηρα...αλλα και καθαρα νομικου χαρακτηρα.
η λειανση της καννης ειναι νομιμοτατη ενεργεια,,και δεν εχει ΠΟΤΕ θεωρηθει παραβιαση .( το κανουν χρονια πιστοποιημενοι οπλουργοι και δεν εχουν προβλημααπο την στιγμη που ο νομος λεει λειοκαννο...και αφαιρεθει η ραβδωση...το οπλο ειναι λειοκαννο...αρα νομιμο για κυνηγετικη χρηση. το αν δεν εχει αριθμο πανω η καννη...αυτο αφορα τον τροπο που πρεπει να βρει η εκδουσα αρχη ( αστ τμημα ) να λυσει. το οπλο σε καθε περιπτωση ΑΠΑΞ και εναι ΜΗ ραβδωτο εχει σαφως κυνηγετικα δικαιωματα. νομιζω ανοιγω καποιους ασκους του αιολου